Mehiläisen tytäryhtiöiden henkilöstö marssii ulos Kemissä ja Torniossa – syynä liian tiivis työtahti

Mehiläinen Länsi-Pohja kutsui ammattiosastot neuvotteluun estääkseen ulosmarssin.

Terveyspalveluyhtiö Mehiläisen tytäryhtiöiden henkilöstö Kemissä ja Torniossa aikoo marssia ulos työpaikoiltaan iltapäivällä.

Mehiläinen Länsi-Pohja on kutsunut ammattiosastot neuvotteluun estääkseen ulosmarssin.

Hoitoalan ammattijärjestöjen Tehyn ja SuPerin mukaan ulosmarssin syynä ovat työnantajan toimet, jotka ovat huonontaneet työntekijöiden työssäjaksamista ja työhyvinvointia.

Työtahdin kerrotaan olevan niin tiivis, että asiakkaan yksilöllinen ja laadukas hoito ei toteudu.

SuPerin ammattiosasto 103:n hallituksen jäsen, lähihoitaja Maria Alalahti kertoo, että esimerkiksi aamuvuoroista on vähennetty työntekijöitä.

– Osalta osastoista on myös muutama potilaspaikka otettu pois, mutta meidän osastolta esimerkiksi ei ole vaan on vain otettu hoitaja pois, Alalahti sanoo STT:lle.

SuPerin ja Tehyn mukaan työntekijät ovat väsyneet työnantajan sanelupolitiikkaan.

– Aina on vain tullut se tieto, että nyt tapahtuu tämmöinen. Meidän kanssamme ei ole neuvoteltu näistä asioista, Alalahti sanoo.

– Ei ole kukaan kysynyt jälkikäteen, miten meillä menee.

SuPerin ja Tehyn mukaan viime vuoden lomarahoja on myös maksettu eriarvoisesti.

Yhtiö pitää ulosmarssia lainvastaisena

Ulosmarssi on määrä järjestää kello 14.45–15.15. Mehiläinen Länsi-Pohja on kutsunut ammattiosastot neuvotteluihin, joiden tavoitteena on löytää yhteisymmärrys. Yhtiö pitää suunniteltua ulosmarssia lainvastaisena työtaistelutoimena.

Yhtiön mukaan se ei ole saanut aiemmin yksilöidysti tietoa järjestöjen nyt esiin nostamista asioista tai suunnitellusta ulosmarssista.

Neljä Meri-Lapin kuntaa, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri ja Mehiläinen tekivät joulukuussa 2017 ulkoistussopimuksen 15 vuodeksi ja perustivat yhteisyritys Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n.

Ulosmarssista uutisoi aiemmin Yle.

Artikkelia päivitetty 11.4.2019 kello 13.20: Uutista täydennetty.

Lue myös:

    Uusimmat