Mainos

Yle-maksu ei aiheuta ulosottopiikkiä

Kaikilta kansalaisilta ei voida periä mediamaksua. Tähän ryhmään kuuluvat ne ulosottovelalliset, jotka on todettu varattomiksi.

- He eivät pysty tätä maksua maksamaan sen kummemmin kuin muitakaan velkojaan. Eihän heiltä voida myöskään periä veroja, sairaalamaksuja tai muita julkisia maksuja, sanoo johtava kihlakunnanvouti Timo Heikkinen Helsingin ulosottovirastosta.

Heikkinen arvelee, että mediamaksuja saattaa tulla jonkin verran enemmän ulosottoon kuin tv-lupamaksuja, koska mediamaksu on kaikille pakollinen.

- Helsingin seudulla lisäystä saattaa tulla muutama sata, koko maassa määrä on ehkä tuhannen luokkaa, Heikkinen arvelee.

- Ei tämä kuitenkaan mullistavasti vaikuta. Eihän nykyistä tv-lupamaksuakaan saada kaikilta perittyä eli tuskin tämä muuttaa paljon ulosottoviranomaisten tehtäväkenttää.

Heikkinen ei myöskään usko, että pakollinen mediamaksu kaataa niiden ihmisten talouden, jotka eivät aiemmin ole tv-lupamaksua maksaneet. Ulosottoon maksuja voi toki mennä, mutta varattomaksi ulosottovelalliseksi ei varmastikaan ketään todeta vain mediamaksun vuoksi, Heikkinen painottaa.

Helsingin ulosottovirastoon tulee vuosittain vireille yli 70 000 velallisen tapaukset, joista vajaassa puolessa velallinen todetaan varattomiksi.

Katso Elisa Tikkasen juttu (Seitsemän uutiset 24.4.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.