Yle: Itä-Suomen yliopistolla jaetaan islam-vastaisia lappuja – piilotellaan myös kirjojen väliin

Itä-Suomen yliopistolla Joensuussa jaetaan islam-vastaisia lappusia. Yle Joensuun mukaan lappuja on piiloteltu myös yliopiston kirjaston kirjojen väliin.

Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen kuuli asiasta aivan vastikään, mutta lappuja on jaettu jo loppukeväällä. Mönkkösen mukaan yliopisto on kuitenkin tehnyt rikosilmoituksen lappujen jakajasta jo alkukesästä.

Mönkkönen ei ole itse nähnyt islam-vastaisia lappuja. Lappujen jakajaa ei olla saatu kiinni.

– Kampushan on avoin, joten tekijä voi olla kuka vain. Seuraamme tilannetta ja teemme kaikkemme asian selvittämiseksi. Emme hyväksy tällaista toimintaa. Uskonnollista tai poliittista propagandaa ei hyväksytä levitettävän tiloissamme, Mönkkönen kertoo MTV Uutisille.

"Meillä kyllä riittää potentiaalia tällaiselle"

Komisario Sami Joutjärven mukaan tapauksen tutkinta on tällä hetkellä keskeytetty, mutta mikäli uusia tietoja ilmenee, tapaus voidaan avata uudelleen.

Joutjärven mukaan levitetyt laput ovat olleet A4-kokoisia paperiarkkeja.

– Niissä on ollut tekstiä, muttei mitään uhkauksia. Niissä ei myöskään ole minkään järjestön logoa. Olen taipuvainen uskomaan, että tekijä on yliopiston ulkopuolelta.

Joutjärvi kertoo, että Joensuussa levitettiin keväällä islamista varoittavia lappuja myös terveyskeskuksen ilmoitustaululle.

– Terveyskeskukseen levitetyissä lapuissa oli tiettyjen Suomen vastarintaliikkeiden logoja ja islam-vastaisia tekstejä. Joensuussa on näissä asioissa synkkä historia, joten kynnys reagoida on matala.

Keväällä poliisille tehtiin ilmoituksia myös Soldiers of Odinin rekrytointi-ilmoituksista.

– Kyllä meillä potentiaalia riittää näihin. Keväällä varsinkin keskustelu velloi näiden asioiden tiimoilta, Joutjärvi toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja