Mainos

Erikoinen ilmiö puhuttaa Turun seudulla: Lapset lähettivät alastonkuvia somessa ja etsivät harjoittelukumppania seksiin – "Voi olla laajempikin ilmiö"

Kaarinan ja Turun kouluissa paljastui hämmentävä ja huolestuttava ilmiö. Oppilaat ovat lähetelleet alastonkuvia ja kuvia sukuelimistään toisilleen. Tarkoituksena on ollut etsiä seksikumppaneita harjoittelua varten.

Iltasanomat kertoo, että myös joitain videoita oli lähetetty.

Asia levisi laajemmalle, kun erään koululaisen isä jakoi keskiviikkona Twitterissä kirjeen, jonka hän oli saanut kaarinalaisen koulun rehtorilta.

Kirjeessä kerrottiin muun muassa, että kuvia oli julkaistu Instagramissa. Oppilaiden kertoman mukaan kuvien tarkoituksena on ollut etsiä seksikumppania harjoittelua varten. Kondomia ei kuulemma saanut käyttää, koska se pilaa nautinnon.

Erään kaarinalaisen koulun rehtori oli kertonut tilanteesta Kaarinan perusopetuksen johtavalle rehtorille Kaj Kanervavuorelle eilen keskiviikkona. Rehtori oli kuullut oppilaiden harrastavan toimintaa vapaa-aikanaan.

– Näillä tiedoilla ei vielä ainakaan ole selvinnyt, että mitään olisi tapahtunut koulussa. Meillä on se tieto, että kyseessä on ilta-aikaan tapahtunutta toimintaa.

Poliisilla vihiä jo aiemmin

Kanervavuoren mukaan kuvia on levitetty nuorten käyttämissä sosiaalisen median palveluissa. Poliisille on tehty ilmoitus asiasta.

– Viime viikolla tapasinkin jo yhden Turun poliisilaitoksen poliisin kanssa. Heillä oli silloin jo alustava vihje Turusta tämmöisestä ilmiöstä.

Ilmiön laajuudesta ei ole vielä tietoa.

– Itse ajattelen niin, tuskin tämä on paikallinen tapaus, vaan kyllä se on laajemmalle levinnyt. Siksi pyysinkin kyseistä rehtoria viestimään muillekin Kaarinan kouluille.

Henkilökunta tarkkailee tilannetta muissakin kouluissa.

Tapaus on vielä hämärän peitossa. Vielä ei tiedetä, mistä ja milloin ilmiö on saanut alkunsa.

Tapausta tutkitaan

Koteihin on lähetetty tiedote asiasta. Huomenna järjestettävässä oppilashuollon kokouksessa käsitellään asiaa lisää.

– Siellä on kouluterveydenhuoltoa, kuraattoritoimintaa, koulupsykologeja ja edustusta lastensuojelusta. Kokouksessa mietitään lisätoimia.

Puheitten kautta paljastuneet oppilaat ovat olleet 6- ja 7-luokkalaisia.

– Tuskin tämä rajoittuu näihin luokkiin. Kyseessä voi olla laajempikin ilmiö, ja tuskin tämä jää edes Turkuun ja Kaarinaan pelkästään. Tämä on ihan spekulaatiota vielä, varmaa tietoa ei ole, Kanervavuori miettii.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja