Mainos

Yle: Espoon uuden sairaalan käyttöönotto myöhästynyt pahasti – budjettia kasvatettiin, kaupungin yhtiö salaa pöytäkirjoja

Espoossa odotellaan Länsimetron lisäksi uutta sairaalaa, jonka oli tarkoitus valmistua alkuvuodesta. Hankkeeseen on käytetty enemmän rahaa kuin oli tarkoitus ja sairaalaa varten perustettu Espoon kaupungin yhtiö riitelee sairaalan rakentaneen yrityksen kanssa laskutuksesta, kertoo Yle.

Espoon kaupungin uuden sairaalan rakennustyöt ovat olleet suurilta osin valmiina jo jonkin aikaa. Sairaalan rakentanut Lujatalo luovutti rakennuksen kaupungille kesäkuun lopussa.

Sairaala seisoo silti vielä tyhjänä, sillä rakennustöiden virheitä ja puutteita korjataan ja muun muassa kulunvalvontaan liittyviä laitteita on edelleen asentamatta. Sairaalan oli tarkoitus valmistua alkuvuodesta 2016. 

Alun perin sovittua kustannuskattoa nostettiin

Uutta sairaalaa varten perustetun Espoon kaupungin yhtiön, Kiinteistö Oy Espoon Sairaalan toimitusjohtaja Maija Lehtinen kertoo, että käyttöönotto saattaa vielä venyä.

Käyttöönottoaikataulun lisäksi myös hankkeen budjettia on venytetty.

Sairaalahankkeeseen varattiin rahaa alun perin 150 miljoonaa euroa. Kesäkuussa projektin kustannusten kattoa nostettiin kuitenkin 175 miljoonaan euroon.

Espoon kaupungin yhtiöllä on lisäksi erimielisyyksiä Lujatalon kanssa siitä, mitkä työt kuuluivat urakkahintaan. Lujatalon vaatimusten varalle on varattu jopa 10 miljoonaa euroa.

Kaupungin yhtiö salaa hallituksen pöytäkirjat

Ylen mukaan hankkeen laskutuksesta on herännyt keskustelua Espoon kaupungin yhtiön hallituksessa. Huomiota on kiinnittänyt etenkin miljoonien eurojen lasku, jonka kaupungin kiinteistöyhtiö oli maksanut ennakkoon.

Yhtiö ei kuitenkaan suostunut antamaan hallituksen pöytäkirjoja Ylelle nähtäväksi.

– Ei niissä minun mielestäni ole mitään salattavaa, mutta julkisuuslaki ei koske osakeyhtiötä, kaupungin yhtiön toimitusjohtaja Lehtinen kommentoi Ylelle.

Hämmennystä on herättänyt myös Espoon teknistä toimea ja sairaalahanketta varten perustetun kaupungin yhtiön hallitusta johtavan Olli Isotalon veljen asema sairaalan rakentaneessa Lujatalossa. 

Lue aiheesta lisää Ylen sivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.