Yle: Amazon tuhoaa kaikki palautetut tuotteet – tuhansien eurojen edestä lähes uusia kodinkoneita ja kännyköitä jätemyllyyn

Verkkokauppa valtaa alaa 1:53

Maailmalla toimiva verkkokauppajätti Amazon, jonka avautumisesta Suomeen on myös huhuttu, tuhoaa järkyttäviä määriä lähes uusia, palautettuja tuotteita, kertoo Yle.

Verkkokauppa kasvaa, mitä se merkitsee? Katso yllä oleva video!

Järjestelmällistä tuhoamista tapahtuu ainakin Saksassa, jossa asian paljastivat Saksan yleisradioyhtiön tutkivan journalismin ohjelma Frontal 21 sekä talousmedia Wirtschaftswochen.

Amazon ei ole kiistänyt palautustuotteiden tuhoamista.

Yle kertoo, että Amazon tuhoaa uudenveroisia, asiakkaiden palauttamia tuotteita jätepuristimessa. Saksalaismedioiden saamista valokuvista, tuotelistoista ja Amazonin työntekijöiltä käy ilmi, että jätepuristimeen ovat päätyneet muun muassa palautetut jääkapit, pesukoneet, matkapuhelimet ja huonekalut.

Tuotteita tuhotaan jopa useiden kymmenien tuhansien eurojen edestä päivittäin.

Myös Zalando tuhoaa tuotteita

Ylen haastatteleman Kaupan liiton mukaan Amazonin lisäksi esimerkiksi vaateketju Zalandolla suurin osa palautetuista tuotteista menee suoraan roskiin.

Yhdysvaltalaisen Amazonin on huhuttu avautuvan Pohjoismaihin vielä tämän vuoden puolella, myös mahdollisesti Suomeen. Esimerkiksi Ruotsissa rekrytointien on kerrottu jo alkaneen.

Amazon ei ole kuitenkaan vahvistanut laajenemisaikeita.

Lue myös:

    Uusimmat