Yläasteikäinen tyttö rikkoi koulullaan 30 ikkunaa vesurilla

Käräjäoikeus tuomitsi alaikäisen tytön ehdolliseen vankeuteen ja suuriin korvauksiin. Tyttö oli rikkonut Etelä-Suomessa sijaitsevan koulun ikkunoita vesurilla. Hän oli tekoaikaan yläasteiässä.

Oikeudessa tyttö myönsi tekonsa. Tunnustuksen tueksi oikeus katsoi todisteena valvontakameratallenteita, joissa näkyi, miten tyttö oli hakannut Lohjalla sijaitsevan koulun ikkunalaseja säpäleiksi vesurilla noin vuosi sitten syksyllä. Asiasta tuolloin uutisoineen Länsi-Uusimaan mukaan tyttö oli koulun oppilas.

Käräjäoikeus kuvaili valvontakameraan tallentunutta toimintaa ”järjestelmälliseksi”.

Kaiken kaikkiaan ikkunalaseja särkyi 30. Niiden korjaaminen maksoi yli 25 000 euroa. Teko tapahtui keskellä päivää, ja koulussa oli tapahtuma-aikaan oppilaita ja opettajia paikalla.

Käräjäoikeus katsoi, että kyse oli nuorena henkilönä tehdystä törkeästä vahingonteosta. Tähän vaikutti aiheutetun vahingon suuruus, rikottujen ikkunoiden määrä, tekoväline sekä tekoaika.

Rangaistukseksi määrättiin 3 kuukautta ehdollista vankeutta. Rangaistuksen pituuteen vaikutti lieventävästi se, että tekijä oli alaikäinen.

Lisäksi tyttö määrättiin maksamaan koulun vakuutuksen omavastuuosuus, 4 000 euroa, sekä vakuutusyhtiön maksamia korvauksia reilut 9 000 euroa. Yhteensä ikkunoiden rikkominen tuli siis maksamaan hänelle yli 13 000 euroa.  

Kokonaan ikkunoiden korjaamisesta koitunutta laskua tyttö ei joutunut yksin maksamaan, sillä hän oli käräjäoikeuden mukaan varaton ja alaikäinen.

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja