Yksityiskohtia Metsälän paloittelumurhasta: Näin 34-vuotias menetti henkensä rikolliskerhon tiloissa

Metsälän raaka paloittelumurha paljastui poliisille huumetutkinnan yhteydessä - 34-vuotias mies menetti julmasti henkensä heinäkuussa 2020 10:58
Metsälän raaka paloittelumurha paljastui poliisille huumetutkinnan yhteydessä: Katso videolta Rikospaikan juttu aiheesta.

Heinäkuussa 2020 poliisi teki kotietsinnän Helsingin Metsälässä sijaitsevaan Apache MC:n kerhotilaan. Kotietsintä liittyi huumeisiin.
Poliisin yllätykseksi kerhotilasta löytyi paloiteltu miehen ruumis. 

34-vuotias mies menetti henkensä rikolliskerhon tiloissa 29. heinäkuuta erittäin raa’alla ja julmalla tavalla.

Mies oli houkuteltu kerhon tiloihin selvittämään erimielisyyksiä ja velka-asiaa. Taustalla oli huumeisiin, velkoihin ja parisuhteisiin liittyvää dramatiikkaa.

Poliisipartio oli käynyt rikolliskerhon pihalla jo henkirikosta edeltävänä iltana, mutta ei tuolloin mennyt sisään. Kerhotiloissa uhria oli tuolloin jo pahoinpidelty, mutta hän oli vielä hengissä.

Poliisit menivät paikalle uudestaan seuraavana päivänä tekemään kotietsintää huumeiden vuoksi. Tutkinta sai täysin uuden suunnan, kun kerhotiloista löytyi paloiteltu miehen ruumis. Poliisi otti nopeasti 12 ihmistä kiinni murhasta epäiltynä.

Tutkinnassa selvisi, että uhriin kohdistettu väkivalta oli ollut silmitöntä ja erittäin raakaa ja julmaa.

Teossa käytettiin useita välineitä

Lopulta mies kuoli teräaseen aiheuttamaan vammaan. Sitä ennen häntä oli jo ammuttu muun väkivallan lisäksi. Teossa käytettiin muun muassa pajavasaraa ja käsisirkkeliä.

– Se tapahtuma oli kaikille paikalla olleille vaikuttava kokemus. Kerhotiloissa olleiden mukaan kenellekään ei jäänyt epäselväksi, mitä toisessa huoneessa tapahtui illan aikana, rikoskomisario Mikko Nikkanen Helsingin poliisilaitokselta kertoo Rikospaikan haastattelussa.

– Tilanne oli sekasortoinen ja tiloissa vallitsi pelon ilmapiiri, Nikkanen kuvailee.

Lähes kaikki paikalla olleet tuomittiin jostakin rikoksesta.

Kolme miestä tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Christian Jesse Juhani Airikkala tuomittiin murhasta ja törkeästä pahoinpitelystä. Kyösti Armas Dimitri Nyman tuomittiin murhan lisäksi törkeästä ampuma-aserikoksesta ja muista rikoksista. Henry Ian David Roth sai elinkautisen tapon yrityksestä ja murhasta.

Katso yllä olevalta videolta Rikospaikan juttu aiheesta, josta selviää millaista väkivaltaa uhrille oli tehty, mitä erikoisia piirteitä tekoon liittyi ja miten poikkeuksellinen juttu selvitettiin.

Lue myös:

    Uusimmat