Helsingin Metsälän paloittelumurhasta elinkautiset kolmelle miehelle – verityö tehtiin MC Apachen jengitiloissa

Uusia tietoja paloittelumurhasta moottoripyöräkerhon tiloissa: Poliisi takavarikoi tutkinnassa muun muassa toimintakuntoisen konepistoolin 0:22
Poliisi takavarikoi tapauksen tutkinnassa muun muassa toimintakuntoisen konepistoolin

Helsingin käräjäoikeus on tänään antanut tuomionsa heinäkuisesta paloittelumurhatapauksesta, joka tehtiin Helsingin Metsälässä MC Apache -moottoripyöräkerhon tiloissa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kolme miestä elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Christian Jesse Juhani Airikkala tuomittiin murhasta ja törkeästä pahoinpitelystä. Kyösti Armas Dimitri Nyman tuomittiin murhan lisäksi törkeästä ampuma-aserikoksesta ja muista rikoksista.

Henry Ian David Roth sai elinkautisen tapon yrityksestä ja murhasta.

Murhatuomion saaneet velvoitettiin myös korvaamaan yhteisvastuullisesti uhrin kullekin lapselle 10 000 euroa kärsimyksestä sekä elatuksen menetyksestä.

Useita muitakin tuomioita

Tuomion saivat myös monet muut tapaukseen kytkeytyneet henkilöt. MC Apachen johtohahmo tuomittiin vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen avunannosta törkeään pahoinpitelyyn. Oikeus katsoi, ettei hänellä ollut tekemistä uhrin surmaamistarkoituksen kanssa.

Yksi paikalla olleista miehistä myönsi paloitelleensa ruumiin surman jälkeen. Hänet tuomittiin viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen hautarauhan rikkomisesta. Tekoaikaan hän toimi MC Apachen kokelasjäsenenä.

Rikoksentekijöiden suojelemisesta sekä huumausainerikoksesta tuomittiin mies ja nainen. Mies sai tuomioksi yhdeksän kuukautta ehdollista, nainen viisi kuukautta.

Tapaukseen kytkeytynyt toinen nainen tuomittiin sakkorangaistukseen virkamiehen vastustamisesta. Tapaus liittyi surman jälkeiseen kiinniottotilanteeseen.

Ruumiinosat säkkeihin ja matkalaukkuun

Kolmekymppinen miesuhri houkuteltiin viime heinäkuussa MC Apache -moottoripyöräkerhon tiloihin selvittämään erimielisyyksiä ja velka-asiaa yhden murhasyytetyn kanssa. Taustalla oli huumausaineisiin, velkoihin ja parisuhteisiin liittyvää dramatiikkaa.

Käräjäoikeus totesi, että uhriin oli kohdistettu vakavampaa väkivaltaa kahdessa eri vaiheessa. Kerhotiloissa tekijät pahoinpitelivät uhria lukuisin eri tavoin. Hänen sormeaan vahingoitettiin käsisirkkelillä, lisäksi miestä ammuttiin ilmakiväärillä ja puukotettiin kuolettavasti.

Epäselväksi jäi, kuka uhria oli lyönyt veitsellä. Käräjäoikeus katsoi joka tapauksessa, että murhatuomitut olivat tappoaikeissa yhteisymmärryksessä.

Käräjäoikeus katsoi, että tappaminen oli tapahtunut erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Sen sijaan tekoa ei käräjäoikeuden mukaan ollut tehty vakaasti harkiten.

Ruumiinosat kätkettiin jätesäkkeihin ja matkalaukkuun. Rikos tuli ilmi, kun poliisit tekivät kerhotiloihin iskun surmayötä seuraavana aamuna. Isku tehtiin aiempien huumausainerikosepäilyjen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat