Äiti lähti laskettelureissulle eikä piitannut koronarajoituksista: Yli 5 000 ihmistä joutui karanteeniin Belgiassa

7:56
Katso myös video: Nämä asiat koronamuunnoksesta tiedetään.

Belgiassa lähti liikkeelle iso koronatartuntaketju, kun Edegemin kaupungista kotoisin oleva yksinhuoltajaäiti päätti lähteä laskettelureissulle Sveitsiin. Reissusta tuliaisiksi tuodun brittivariantin seurauksena peräti 5 000 ihmistä päätyi lopulta karanteeniin, kertoo Netherlandsnews.

Nainen lähti matkaan joulun alla ja palasi 26. joulukuuta. Reissun ajan naisen kouluikäinen tytär oli isänsä luona.

Karanteenisäännölle viitattiin kintaalla

Paikallisten säädösten mukaan naisen olisi pitänyt olla vähintään viikko karanteenissa matkan jälkeen ja tehdä kaksi koronatestiä. Tälle hän viittasi kintaalla ja otti tyttärensä luokseen 27. päivä joulukuuta.

Äiti kävi koronatestissä 28.päivä ja testi osoittautui negatiiviseksi. Siitä seuraavana viikonloppuna hän meni uudelleen testiin ja tulos oli positiivinen. Tähän mennessä naisen tytär oli ehtinyt palata jo isälleen ja tartuntaketju lähti liikkeelle dominoefektinä.

Oireeton tytär palasi kouluun

Tytär palasi kouluun Edegemin kaupunkiin joululomansa jälkeen oireettomana. Pian kuitenkin lieviä oireita alkoi ilmaantua ja tämän jälkeen tyttären isä ja koko muu perhe kävi testissä.

Tulos oli positiivinen kaikilla. Kaiken kukkuraksi heille kerrottiin vielä, että virus saattaisi olla brittimuunnos. 

Tytär ehti tartuttaa yhden koulutovereistaan, jonka äiti – kaikeksi epäonneksi – työskenteli opettajana Kontichin kaupungissa. Virus osoittautui kuin osoittautuikin brittivariantiksi.

Lopputulemaksi sekä Kontichin Sint-Jozefin koulu että OLFA Elsdonkin koulu Edegemissä päätettiin sulkea viikoksi. Koko koulun henkilökunta perheineen ja kaikki oppilaat asetettiin karanteeniin. Lopulta yli 5 000 ihmistä oli karanteenissa.

– Tämä olisi voitu välttää, jos kaikki noudattaisivat karanteenisääntöjä matkojensa jälkeen, totesi Edegemin pormestari Koen Metsu.

Metsun omatkin lapset joutuivat karanteeniin samassa rytäkässä. Kaupungin päättävä elin sulki myös kaikki lasten ja nuorten harrastuspaikat.

Muokattu otsikkoa 20.1.2021 kello 23.27.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja