Mainos

"Yksin matkustavilla naisilla on tiettyjä mieltymyksiä" – lentoyhtiön uusi ohjelma kiinnittää huomiota naismatkustajien turvallisuuteen

Tulevaisuudessa naismatkustajien turvallisuus saatetaan ottaa paremmin huomioon myös kansainvälisillä lennoilla. 

Seksuaalinen väkivalta ja häirintä lentokoneissa on Intiassa valitettavan yleinen ongelma. Delhiläinen lentoyhtiö Vistara onkin nyt esitellyt uuden ohjelmansa, jonka tarkoituksena on varmistaa, että yksin matkustavien naisten lento sujuu mahdollisimman mukavasti ja turvallisesti. 

Ohjelma tarjoaa yksin matkustaville naisille erityisiä istumapaikkoja, apua matkatavaroiden kuljetukseen ja jopa saattajia, jotka saattavat naiset koneesta takseille.

Jos naismatkustaja ei pyydä tiettyä istumapaikkaa, lentoyhtiö varmistaa silti, että naismatkustajat saavat aina joko ikkuna- tai käytäväpaikan. Heitä ei laiteta koskaan istumaan keskipenkille.

Jopa sata tyytyväistä asiakasta päivässä 

Lentoyhtiön päästrategisti Sanjiv Kapoorin mukaan Vistaran aloite pohjautuu intuitiiviseen ajattelutapaan sekä yhtiön saamiin palautteisiin. Heidän saamiensa tietojen mukaan naiset kaipaavat ennakoivaa apua etenkin yölennoilla.

– Olemme havainneet, että yksin matkustavilla naisilla on tiettyjä mieltymyksiä lennoilla. Olemme huomanneet myös, että he kaipaavat usein apua kohteeseen saapumisen jälkeen; yleensä joko matkatavaroiden kanssa tai turvallisimpien ja luotettavimpien lentokenttäkuljetusvaihtoehtojen valinnassa, Kapoor kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vistara lentää tällä hetkellä ainoastaan kotimaassaan Intiassa, mutta yhtiön toiminnan laajentuminen voi pian mahdollistaa sen, että tätä palvelua tarjotaan lähitulevaisuudessa myös kansainvälisillä lennoilla. Yhtiö on saanut aloitteestaan paljon kiitosta, ja Indian Timesin mukaan jo noin 70–100 naista käyttää palvelua päivittäin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös Air India on kertonut kiinnittävänsä entistä enemmän huomiota naismatkustajien turvallisuuteen. Myös tämä yhtiö on varannut koneistaan erillisiä istumapaikkoja yksin matkustaville naisille. 

Lähde: HuffingtonPost 

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.