Yksin kotona asuneen naisen viimeiset hetket taltioituivat hätäkeskuksen ääninauhalle – "Kukaan ei ansaitse kuolla näin"

0:45

Iäkäs nainen on menehtynyt murtovarkauden aikana saamansa sairaskohtauksen seurauksena Britanniassa. Nyt poliisi on luvannut 20 000 puntaa vihjeestä, joka johtaa varkaiden kiinniottoon.

Lontoon pohjoislaidalla asunut 77-vuotias Maureen Whale kuoli viime joulukuussa seuraavana päivänä siitä, kun hänen kotiinsa murtauduttiin.

Kuolinsyytutkinnassa entisen lentoemännän kuolinsyyksi selvisi sepelvaltimoiden tukkeutumisen aiheuttama sydäntauti. Vaikka näiden perusteella tapaus voisi kuulostaa tavanomaiselta, tarinaan liittyy hämäriä yksityiskohtia.

Hetkeä ennen luhistumistaan nainen soitti hätäkeskukseen. Puhelimessa hän kertoi, että kaksi miestä oli ollut hänen talossaan kaksi minuuttia sitten ja kävellyt ulos hänen käsilaukkunsa kanssa. Nainen kuulosti siltä, että hengittäminen ja puhuminen oli vaikeaa.

– Minä tärisen, olen pahoillani. En pysty puhumaan, anteeksi, hänen kuullaan sanovan Sky Newsin mukaan.

– Maureen pysy siellä, ole kiltti, hätäkeskuksen työntekijä pyytää saamatta vastausta. 

Käsilaukku löytyi pensaikosta

Hätäkeskuksen julkaiseman ääninauhan perusteella Whale sai sairaskohtauksen kesken soittamansa hätäpuhelun. Paikalle lähetettiin ambulanssi, ja Whale vietiin sairaalaan. Seuraavana päivänä Whale kuoli.

Jälkeenpäin Whalen käsilaukku löydettiin pensasaidasta tämän talon lähistöltä.

Nyt poliisi pyytää vihjeitä kolmesta eri epäillystä, joiden uskotaan liittyvän murtoon. Johtolangasta on luvattu jopa muhkea 20 000 punnan palkkio, ja tapausta tutkitaan kuolemantuottamuksena.

Varkaiden saalis jäi laihaksi

Murtovarkaiden saalis jäi laihaksi, sillä käteistä tai muuta arvokasta käsilaukussa ei juurikaan ollut, muutamaa irtokolikkoa lukuun ottamatta.

– Maureen kuoli muutaman laukussaan olleen punnan tähden. On niin väärin, että seikkailunjanoinen, nuorena paljon maailmalla matkustellut nainen kuolee niin kamalissa olosuhteissa, poliisipäällikkö Noel McHugh kommentoi BBC:lle

Maureen Whalen sisarentytär kommentoi tätinsä kuolemaa BBC:lle.

– Tätini viimeisen puhelun kuuleminen on todella järkyttävää, mutta toivomme, että julkaisemalla sen yleisölle, joku jossain liikuttuu siinä määrin, ja tulee esiin tietojensa kansa. Kukaan ei ansaitse kuolla näin, sisarentytär sanoo.

Samana iltana murtauduttiin myös kolmeen muuhun taloon samassa naapurustossa. Naapuruston valvontakameroihin jäi kuvaa kolmen miehen liikkeistä alueella.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja