Yksi syy estää Bidenia kertomasta totuutta Afganistanin evakuoinneista – "Bidenia pelottaa turvallisuusriskit"

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden aikoo pitää kiinni päätöksestään vetää joukot pois Afganistanista elokuun viimeiseen päivään mennessä 2:36
Katso video: Biden tietää itsekin aikataulunsa mahdottomuuden – tästä syystä presidentti ei uskalla sanoa sitä julkisesti

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden vahvisti tänään, ettei Yhdysvallat aio viivytellä Afganistanin evakuointien kanssa.

MTV:n Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajan Mari Karppisen mukaan Bidenin päätös tarkoittaa presidentin itsekin tietävän, että aikataulussa pysyminen on lähes mahdotonta. 

– Bidenia pelottaa turvallisuusriskit, mikäli Yhdysvallat jää maahan, joten siksi hän haluaa julkisuudessa sanoa amerikkalaisten lähtevän, Karppinen sanoo.

Pentagonissa valmistellaan koko ajan varasuunnitelmaa sen varalle, että amerikkalaiset jäävät Afganistaniin vielä elokuun 31. jälkeen.

Taleban on varoittanut amerikkalaisia maahan jäämisen seurauksista. 

– Amerikkalaisia huolettavat heihin ja liittolaisiin kohdistuvat terrori-iskut.

Tänään Taleban kielsi kansalaisia menemästä lentokentälle, minkä arvellaan hidastavan evakuointeja.

Talebanin pelätään jo teloittaneen ihmisiä ja pakottaneen naisia jäämään koteihinsa. Näistä syistä Bideniin on vedottu, että vetäytymistä viivytettäisiin.

Keskustiedustelupalvelu CIA:n johto tapasi tänään Talebania julkisuudelta piilossa. Taleban ei kuitenkaan muuttanut kantaansa, vaan varoitti Yhdysvaltoja yhä maahan jäämisen seurauksista.

Lue myös:

    Uusimmat