Oletko nähnyt tätä miestä? Jussi Laamanen sai pitkän tuomion teloitustyylisestä murhasta Ruotsissa ja katosi

Ruotsissa murhasta tuomittu suomalaistaustainen Jussi Laamanen on pakoillut poliisia tammikuusta alkaen. Häntä ei ole onnistuttu löytämään, vaikka hänet lisättiin Europolin etsityimpien rikollisten listalle. Mies sai tammikuussa 18 vuoden vankeustuomion kahden rikostoverinsa kanssa teloitustyyliin tehdystä murhasta.

Vuonna 1993 syntynyt Laamanen on syntynyt Suomessa ja puhuu suomea, mutta on asunut pitkään Ruotsissa ja on myös Ruotsin kansalainen. Hänet on etsintäkuuluttanut Ruotsin poliisi. Miehen tämänhetkinen olinpaikka ei ole tiedossa.

Laamasta etsitään, sillä Ruotsin hovioikeus katsoi hänen syyllistyneen kahden muun miehen kanssa murhaan joulukuussa 2019. Uhri ammuttiin Nackstan kaupunginosassa Sundsvallissa.

Uhri oli avannut asuntonsa oven, ja miehet olivat alkaneet ampua kahdella pistoolilla. Uhri oli yrittänyt paeta, mutta miehet olivat jahdanneet häntä vielä rakennuksen ulko-ovelle. Viimeiset laukaukset ammuttiin tämän maatessa maassa. ­

Myös rikoskumppani kateissa

Miehet oli aiemmin vapautettu murhasyytteistä käräjäoikeudessa, sillä näyttö ei riittänyt. 

Hovioikeudessa saatiin kuitenkin uusia todisteita, kun selvisi, että yhden syytetyn puhelimesta oli oltu yhteydessä uhriin ja tilattu taksi tämän luokse. Uuden näytön valossa hovioikeus käänsi käräjätuomion päälaelleen ja passitti miehet 18 vuoden vankeuteen. Tai ainakin yritti, sillä tuomion antamisen jälkeen miehistä kahta ei enää tavoitettu.

Tekijöistä Jussi Laamanen ja vuonna 1993 syntynyt Roman Rasouli ovat edelleen kateissa, ja Ruotsin poliisi on etsintäkuuluttanut miehet ja lisännyt heidät Europolin etsityimpien rikollisten listalle.

Laamanen on poliisin antamien tietojen perusteella noin 178 senttiä pitkä, sinisilmäinen ja punertavahiuksinen. Rasouli on 175-senttinen ja ruskeasilmäinen. Hän puhuu Europolin tietojen mukaan vain ruotsia.

Lue myös:

    Uusimmat