Mainos

Pakeneeko Haagan epäilty perhepuukottaja Eurooppaan? Miehen uskotaan liikkuneen jo Ruotsissa: "Hänellä vaikuttaisi olevan kontakteja"

1:16
Tapausta puitiin aiemmin MTV Uutiset Livessä. Katso video.

Haagan perhepuukotuksesta epäilty saattaa yrittää paeta Eurooppaan, uskoo poliisi. Miehen epäillään liikkuneen jo Ruotsissa.

Ruotsalaismedia uutisoi eilen, että Helsingin Pohjois-Haagan perhepuukotuksesta epäiltyä Hayder Abduljabbar Al-Hmedavia on etsitty Ruotsista.  

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Hätönen, vahvistaa tiedon MTV Uutisille.

Al-Hmedavin uskotaan ylittäneen maarajan Pohjois-Suomessa, mutta suunnanneen sen jälkeen eteläisempään Ruotsiin. Hätönen ei kommentoi tarkemmin sitä, mistä miestä on etsitty.

– Tietojemme mukaan hänellä asuu läheisiä Ruotsin suunnalla.

– En voi asiaa tarkemmin eritellä.

Poliisi pitää mahdollisena, että Al-Hmedav saattaisi jatkaa matkaa Ruotsista muualle Eurooppaan.

– Se on kyllä yksi vaihtoehto. Hänellä vaikuttaisi olevan kontakteja useammassakin Pohjoismaassa.

– Unionin alueella on aika helppo liikkua, kun menee maareittejä pitkin.

Ei vielä yleisövihjeitä Ruotsista

Epäillyn etsinnöistä Ruotsissa kertoi eilen Ruotsin TV3-kanavan Efterlyst-ohjelma. Hätösen mukaan ohjelma ei ole toistaiseksi poikinut uusia vihjeitä Al-Hmedavin olinpaikasta.

– Ohjelman johdosta ei ole kantautunut meille vihjeitä. Mutta toki olemme Ruotsin viranomaisten kanssa tehneet yhteistyötä jo jonkin aikaa.

Al-Hmedavia epäillään ex-puolisonsa, tämän ystävän sekä kolmen lapsensa puukotuksesta Helsingin Etelä-Haagassa vajaat kaksi viikkoa sitten.

Mies on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana rikoksista todennäköisin syin epäiltynä. Häntä epäillään tällä hetkellä kahdesta murhan yrityksestä, kolmesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä sekä yhdestä laittomasta uhkauksesta.

Poliisi on kertonut, että puukotustilanteessa uskotaan olleen kyse kunniaväkivallasta.

Tapaukseen liittyen on vangittu myös Al-Hmedavin veli, jota epäillään osallisuudesta rikoksiin. Lisäksi poliisi epäilee kolmatta henkilöä rikoksentekijän suojelemisesta. Poliisin mukaan miehen uskotaan avustaneen Al-Hmedavia pakomatkallaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja