Yksi maa aikoo kieltää Facebookin kuukaudeksi – harkitsee jopa uuden vastaavan palvelun luomista kansalaisilleen

2:18

Papua-Uusi-Guinea aikoo mahdollisesti kieltää Facebookin käytön kansalailtaan kuukaudeksi. Ihmisoikeusryhmät ovat huolissaan sensuroinnista. Aiheesta uutisoivat BBC, The Verge ja ABC News.

Mark Zuckerberg vakuuttaa Facebookin noudattavan EU:n sääntöjä. Katso yllä olevalta videolta, vakuuttiko mies suomalaiset mepit!

Papua-Uusi-Guinea harkitsee Facebookin kieltämistä kuukauden ajaksi, jotta viranomaiset voivat tutkia sosiaalisen median palvelun vaikutuksia kansalaisiin ja tunnistaa valeprofiileja.

Viestintäministeri Sam Basilin mukaan hallinnon tarkoituksena on tunnistaa tilit, jotka lataavat palveluun pornografisia kuvia ja väärää ja harhaanjohtavaa tietoa.

– Tämä mahdollistaa aitojen ihmisten, oikeilla identiteeteillä käyttää sosiaalisen median palvelua vastuullisesti, hän kertoi Post Courierille.

Papua-Uusi-Guineassa arvioidaan noin 600 000–700 000 ihmisen käyttävän Facebookia, joka on alle kymmenes maan väestöstä.

Korvaava sosiaalinen media papuauusiguinealaisille?

Facebook on tosin maassa suosittu paikka, jossa keskustellaan politiikasta ja paljastetaan korruptiota. ABC Newsin mukaan kuukauden kielto ei ole vielä varma, mutta se on jo nyt herättänyt kysymyksiä ja huolta kansalaisten sensuroinnista.

Basilin mukaan maan hallinto pyrkii vain väliaikaisella kiellolla noudattamaan uutta lakia, joka tuli maassa voimaan viime vuonna. Samalla viranomaiset harkitsevat uuden, korvaavan palvelun luomista Papua-Uuden-Guinean kansalaisille.

Papua-Uusi-Guinea ei tosin ole ensimmäinen maa, jossa Facebook kiellettäisiin. Muun muassa Kiina ja Pohjois-Korea ovat sulkeneet palvelun, ja aikaisemmin tänä vuonna Sri Lanka kielsi sen viikoksi vastaavanlaisten selvitysten ajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja