"Yksi kaikkien aikojen otteluista, uskomatonta nyrkkeilyä" – naisiskijät tekivät historiaa loppuunmyydyssä Madison Square Gardenissa

Katie Taylor säilytti nyrkkeilyn kevytsarjan MM-vyönsä hajaäänituomiolla ottelussa Amanda Serranoa vastaan New Yorkissa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. 

Irlantilainen Taylor, jonka ammattilaissaldo on voiton jälkeen 21-0, sekä puertoricolainen Serrano (42-2-1) iskivät nyrkkeilyhistoriaa, sillä he olivat ensimmäiset naisottelijat Madison Square Gardenissa järjestetyn nyrkkeilytapahtuman pääottelussa. Legendaarinen areena oli loppuunmyyty. 

Taylor aloitti fiksusti ottelemalla kehän ulkoreunalla ja napsimalla osumia vastustajaansa. Erissä 4-6 taistoa käytiin enemmän keskikehässä, mitä Serrano hallitsi. Taylor oli lähellä kaatua luvunlaskuun, mutta toipui, ja sai matsin taas hallintaansa. 

Lopulta pisteet merkittiin Taylorille 96-93, 94-96, 97-93.

– Tiesin, että jossain vaiheessa ottelu ajautuu rajuksi iskujenvaihdoksi. Hän on ilmiömäinen ottelija ja upea ihminen, Taylor kehui Serranoa. 

– Katie on upea mestari. Oli kunnia jakaa kehä hänen kanssaan, Serrano vastasi. 

Alla olevalla videolla ottelun kohokohtia. Varsinkin viimeisen erän iskujenvaihto hämmästytti. Juttu jatkuu alla. 

Historiallinen ottelu keräsi valtavasti kehuja laji-ihmisiltä. 

– Todistin juuri yhtä kaikkien aikojen otteluista. Mielestäni Katie oli parempi, miesten kevytsarjan maailmanmestari Ryan Garcia kommentoi.

– Vuoden ottelu tähän mennessä, hitto vieköön! välisarjan hallitsija Errol Spence linjasi. 

– Katie Taylor on suurin! Uskomatonta nyrkkeilyä. Kumarran teille, naiset. Mikä ottelu! UFC:ssä ja nyrkkeilykehässä miljoonia takonut Conor McGregor ihasteli. 

– Tämä oli yksi Madison Square Gardenin historian upeimmista otteluista, promoottori Eddie Hearn kommentoi. 

Taylor, 35, kukisti myös suomalaisen Eva Wahlströmin Madison Square Gardenissa joulukuussa 2018. Tuon jälkeen irlantilainen on voittanut yhdeksän ottelua.  

Lue myös:

    Uusimmat