Uran ensimmäinen tappio! Nyrkkeilyn supertähti taipui MM-kehässä – dopingin ryvettämältä mestarilta koskettavat sanat

Taidenäyttelynsä avannut Eva Wahlström: Huomenna Venäjälle kirjoittamaan MM-ottelusopimusta 4:36

Nyrkkeilyn supertähti Gennady Golovkin kärsi ammattilaisuransa ensimmäisen tappion, kun Saul "Canelo" Alvarez kukisti hänet lauantaina keskisarjan MM-titteliottelussa Las Vegasissa tuomariäänin.

Videolla nyrkkeilijä Eva Wahlström kertoo uudesta taidenäyttelystään Helsingissä.

Kaksi tuomareista pisteytti ottelun Alvarezin 115–113-voitoksi, kun taas yksi tuomareista näki ottelun 114–114-tasapeliksi. Alvarez sai voittonsa myötä haltuunsa WBA-, WBC-, ja IBO-liittojen sekä Ring Magazinen maailmanmestaruudet.

– Se oli todella tiukka ottelu, Alvarez sanoi kehähaastattelussa.

Kazakstanilainen Golovkin lisäsi aggressiivisuuttaan ottelun kuluessa tunnustelevan alun jälkeen. Hän sai ottelussa määrällisesti enemmän iskuja sisään, mutta meksikolainen Alvarez vastasi ottelun voimakkaimmista lyönneistä ja takoi enemmän iskuja vastustajansa vartaloon.

– Hain tyrmäystä, mutta se oli vaikeaa. Hän (Golovkin) on hieno ottelija, mutta sain lopulta voittoni, Alvarez kommentoi.

– Olen erittäin innoissani, todella tunteellinen. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat uskoneet minuun. Tämä on heille, ja kauan eläköön Meksiko, Alvarez tunteili.

Alvarezin ammattilaisuran rekordi on nyt 50 voittoa, 1 tasapeli ja 2 tappiota. 34 voitoista on tullut tyrmäyksellä. Golovkinin saldona on uran ensimmäisen tappion jälkeen 38–1–1.

Kaksikko oli otellut aiemmin vuosi sitten, jolloin ottelu julistettiin tasapeliksi. Heidän piti kohdata jo aiemmin uudelleen, mutta ottelua siirrettiin Alvarezin jäätyä maaliskuussa kahdesti kiinni dopingtestissä. Kuuden kuukauden kilpailukiellon saaneen Alvarezin näytteet sisälsivät klenbuterolia, jolla on lihasta kasvattava ja rasvaa polttava vaikutus.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat