Yksi Avarnin järjestyksenvalvojien pahoinpitelyvyyhdistä epäilty on kuollut – parikymppisen miehen kuolemaan ei liity rikosta

Yksi järjestyksenvalvojien pahoinpitelyvyyhdin epäillyistä on kuollut. MTV Uutisten tietojen mukaan kuolema tapahtui reilu viikko sitten 7. tammikuuta.

MTV Uutisten tietojen mukaan vuonna 2001 syntynyt mies työskenteli Avarnilla ja poliisi epäilee miestä työaikana tehdystä perusmuotoisesta pahoinpitelystä. Poliisi epäilee, että rikos tapahtui viime kesäkuussa.

Asiasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Poliisi tutkii parikymppisen miehen kuolemaa normaalina kuolemansyytutkintana, eikä epäile asiassa rikosta. Lain mukaan tavanomainen kuolemansyyselvitys on salassa pidettävä asia.

Vyyhdissä yhdeksän epäiltyä

Itä-Uudenmaan poliisi esitti miestä vangittavaksi joulukuussa, mutta perui vaatimuksensa viime tingassa. Mies ei siis ole ollut vangittuna missään vaiheessa pahoinpitelyvyyhtiin liittyen.

Poliisi epäilee yhteensä yhdeksää järjestyksenvalvojina Avarnilla työskennellyttä miestä työaikana tehdyistä pahoinpitelyistä. Viisi heistä on ollut tutkinnan aikana vangittuina, mutta vapautettu myöhemmin.

Rikokset ovat tapahtuneet vuoden 2022 aikana Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Poliisin mukaan tekoihin liittyy uhrien alistamista ja nöyryyttämistä. Poliisin mukaan järjestyksenvalvoja ovat videoineet tekojaan bodycameilla eli vartalokameroilla.

Poliisi on kertonut selvittävänsä yhteensä 24 tapausta. Rikosnimikkeinä vyyhdissä on törkeitä pahoinpitelyitä, perusmuotoisia pahoinpitelyitä, laittomia uhkauksia, kunnianloukkauksia ja huumausaineen käyttörikoksia.

MTV Uutiset Live 29.12.2022: Vartija jakoi MTV Uutisille karmeita tarinoita kentältä – käräjäoikeus vangitsi järjestyksenvalvojana työskennelleitä epäiltyinä pahoinpitelyistä

Vartija jakoi MTV Uutisille karmeita tarinoita kentältä – käräjäoikeus vangitsi järjestyksenvalvojana työskennelleitä epäiltyinä pahoinpitelyistä 5:55

Lue myös:

    Uusimmat