Yksi autovalmistaja ui vastavirtaan ja kunnioittaa perinteitä – toimitusjohtaja lataa suorat sanat: "Emme myy mitään iPadia, jossa on auto ympärillä"

Tällä autolla Kimi Räikkönen ajaa Suomessa 0:23
Katso videolta, millaisella autolla F1-uransa tämän kauden päätteeksi lopettava Kimi Räikkönen ajaa Suomessa.

Vaikka auto olisikin tekniikaltaan moderni sähköauto, ei ohjaamon tarvitse näyttää siltä kuin se olisi suunniteltu tieteisfantasiaelokuvaan. Näin uskoo italialaisvalmistajan toimitusjohtaja.

Alfa Romeon toimitusjohtaja Jean-Philippe Imparato vakuuttaa, että perinteikäs italialaisbrändi ei ole lähdössä samalle tielle kilpailijoidensa kanssa – ainakaan, jos ohjaamon ja kojelaudan suunnittelusta puhutaan.

Imparato ei nimittäin ole kojelautaa hallitsevien kosketusnäyttöjen ystävä, vaan hänestä kuljettajan tulee olla kaiken keskiössä.

– Emme myy mitään iPadia, jossa on auto ympärillä. Myyn Alfa Romeota, Imparato kertoi ranskalaiselle Caradisiacille.

Monilla muilla valmistajilla on agendana näyttöpinta-alan maksimoiminen, mutta Imparaton mukaan Alfalla toimitaan päinvastoin, ja näyttöjä on tarjolla sekä nyt että tulevaisuudessa mahdollisimman vähän.

Vaikka Alfa Romeo on monien muiden valmistajien tapaan luopumassa polttomoottoreista, ei se tarkoita, että kaiken on muuttuva ohjaamossa digitaaliseksi. Perinteiset kytkimet, napit, painikkeet ja säätimet tulevat jatkossakin olemaan osa Alfa Romeon DNA:ta – ainakin, jos se riippuu Imparatosta.

Alfan tulevat sähköautot rakentuvat samalle alustalle Stellantis-konsernin muiden sähköautomallien kanssa, joten perinteiden vaaliminen ohjaamossa voi hyvinkin olla toimiva resepti konsernisisarista ja muista kilpailijoista erottautumiseen.

Alfa Romeosta tulee Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa täyssähköinen valmistaja vuonna 2027. Samaan konserniin kuuluva Opel luopuu polttomoottoreista vuonna 2028, ja toinen konsernisisarus Fiat vuonna 2030.

Lue myös:

    Uusimmat