Leijonien MM-taipaleella toistuu taas hyvin tuttu ilmentymä – väkivahva ketju päätyi ”ryöstön” kohteeksi

Niin kuin useissa aiemmissa kisoissa, Leijonien nelosketju on noussut näyttämään suuntaa koko joukkueelle.

Saku Mäenalasen, Hannes Björnisen ja Iiro Pakarisen vitja oli Leijonien parhaimmistoa sen jälkeen, kun Mäenalanen palasi kokoonpanoon pienen loukkaantumistakaiskun jäljiltä.

Tyylinäyte ketjun osaamisesta nähtiin Itävalta-pelin avauserässä, kun Pakarinen rynni väkivahvasti maalin taakse, missä hän pisti Itävallan ukkoa oikein kunnolla nurin. Kiekko maalin eteen Mäenalaselle, joka painoi lötön pönttöön.

Saku Mäenalanen niittaa MM-turnauksen avausmaalinsa – rystytuikkaus patjan kautta Itävallan pömpeliin 0:53
Saku Mäenalanen niittaa MM-turnauksen avausmaalinsa – rystytuikkaus patjan kautta Itävallan pömpeliin

Leijonien perjantain harjoituksissa jäältä paljastui yllättävä näky. Erittäin hyvin toiminut nelosketju hajotettiin, kun Iiro Pakarinen siirrettiin Leijonien ykköstrion laitaan. Samaan aikaan Pekka Jormakka nostettiin nelosen laitaan.

Harmittaako, kun Pakarinen ”ryöstettiin” teiltä, ketjun sentteri Hannes Björninen?

– Heh, ei harmita. Täällä kaikki ovat vahvoja pelaajia ja kaikki tietävät, että miten yritämme pelata. Ei tuo silleen vaikuta meidän hommaamme mitenkään, Björninen toteaa aiheesta MTV Urheilulle.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Leijonien tämän kevään MM-taipaleella nähdään nyt varsin tuttu näky. Suomen nelosvitja on ollut joukkueen parhaimmistoa jo useissa kisoissa.

Keväällä 2021 Mäenalasen, Björnisen ja Marko Anttilan ketju nostettiin hierarkiassa jopa ykkösvitjaksi, vahvojen pelillisten otteiden myötä.

Vakuuttava meno jatkui myös Tampereella pelatuissa MM-turnauksissa.

Nyt Pakarinen on kantanut maajoukkueuransa päättäneen Anttilan jättämää aukkoa.

Ketjun salaisuus on: keep it simple, eli suomeksi: vedetään yksinkertaisesti.

– Yritämme saada kiekkoa pakkien selkien taakse ja painimme siellä sitten hommia. Kun saamme siellä kiekkoja, niin vasta silloin ne meidän todelliset vahvuutemme tulevat esiin. Yritämme pysyä kiekossa ja yritämme mennä maalille. Tai kiekkoa viivaa ja laukauksen jälkeen yritämme voittaa kiekon uudelleen, jos se ei ole mennyt vielä maaliin. Tuollainen tyyli väsyttää vastustajaa koko ajan. Yritämme toistaa tuota kaavaa yhä uudelleen ja uudelleen, Björninen perkaa.

Leijonien leiri huokui rauhallisuutta perjantain jääharjoitusten yhteydessä, vaikka eilisiltana joukkue koki yllätystappion Itävallalle.

– Ei tässä hätäily tai muu auta. Tuo oli yksittäinen ottelu, missä meillä oli omat paikkamme lyödä peli niin sanotusti meille. Emme vain onnistuneet siinä. Vastustaja teki sitten loppuun pari maalia. Ei tuossa mitään sen ihmeellisempää, Björninen mietti, summaten:

– Yksi peli ja mennään seuraava kohden.

Tämä seuraava peli tulee vastaan lauantaina, kun vastassa on Kanada. 

Lue myös:

    Uusimmat