Mainos

YK nuhteli Pakistania

YK:n turvallisuusneuvosto moitti eilen Pakistania uudesta ydinkokeesta. Turvallisuusneuvosto myös kehotti Pakistania pidättäytymään ydinkokeista ja pyysi samalla sekä Pakistania ja Intiaa allekirjoittamaan ydinkoekieltosopimuksen.

Neuvoston puheenjohtaja Njuguna Moses Mahugu kertoi kokouksen jälkeen, että turvallisuusneuvosto "valittaa syvästi" Pakistanin tekemiä ydinkokeita.

Turvallisuusneuvosto kokoontui eilen hätäkokoukseen ja ilmoitti mielipiteensä sen jälkeen tiedotusvälineille. Sen sijaan virallista lausuntoa ei annettu. Turvallisuusneuvosto harkitsee kuitenkin päätöslauselmaa, jossa uhattaisiin sekä Pakistania että Intiaa toistaiseksi määrittelemättömillä toimenpiteillä.

Japani kutsui turvallisuusneuvoston koolle suljettujen ovien istuntoon, jossa se esitti Ruotsin ja Costa Rican kanssa valmistelemansa luonnoksen. Siinä kehotetaan ylläpitämään painetta kahdelle Aasian maalle, joiden keskinäinen kilpailu on aiheuttanut jo 11 maanalaista ydinkoetta.

Japanin luonnoksessa rohkaistaan eri maita pidättäytymään viemästä Pakistaniin ja Intiaan välineistöä ja teknologiaa, joita maa voisivat käyttää ydinpommin kehittelyyn.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.