Mainos

YK keskeyttää osan Angolan avustuslennoista

YK keskeyttää osan avustuslennoistaan Angolassa. Lennot keskeytetään, koska kaksi YK:n avustuskonetta on ammuttu alas viikon sisällä. Avustuslentojen keskeytys koskee Angolassa Huambon maakuntaa.

Eilen ammuttiin alas YK:n kuljetuskone, jossa oli kahdeksan ihmistä. Neljän angolalaisen lisäksi koneessa oli yksi amerikkalainen, kaksi filippiiniläistä ja yksi namibialainen. Konetta ammuttin heti sen noustua Huambon kentältä Keski-Angolassa. Kone yritti takaisin, mutta syöksyi maahan Unita-sissiliikkeen hallitsemalle alueelle. Koneen kohtalosta ei ole saatu mitään tietoa.

Angolaan viikko sitten pudonneessa YK:n kuljetuskoneessa olleet matkustajajat ja miehistö ovat eilisten tietojen mukaan elossa. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Angolan hallitusta vastaan taistelevat Unita-sissit ovat ottaneet 14 eloonjäänyttä kiinni. Myös Angolan radiossa lainattiin armeijalähdettä, jonka mukaan kaikki 10 YK:n työntekijää ja neljä miehistön jäsentä selviytyivät onnettomuudesta hengissä.

Unita-sissiliikkeen edustaja sanoi kuitenkin, että heillä ei ole mitään tietoa avustustyöntekijöiden kohtalosta. Angolan hallitus ja sissit syyttävät toisiaan koneen alasampumisesta. YK:n pääsihteeri Kofi Annan on vedonnut Angolan taistelujen osapuoliin, jotta pelastusmiehistöt pääsisivät molempien alasammuttujen koneiden putoamispaikoille. Annan sanoi tänään myös olevansa vihainen alasampumisista.
(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.