YK-diplomaatille kovaa kritiikkiä suomalaisnaisen kanssa pakoa yrittäneen Dubain prinsessan tapaamisesta: "Toistaa miltei kirjaimellisesti virallista selitystä"

Arabiemiirikunnat: Karannut Dubain prinsessa Latifa perheensä luona 0:48
Arabiemiraatit julkaisi hiljattain kuvia Dubain prinsessasta Mary Robinsonin kanssa.

YK:n entisen ihmisoikeusvaltuutetun Mary Robinsonin kommentit Dubain prinsessasta Sheikha Latifasta ovat saaneet kovaa kritiikkiä ihmisoikeusjärjestöiltä, kertoo muun muassa BBC.

Prinsessan tilanne tuli julkisuuteen viime keväänä, kun hän yritti paeta Arabiemiraatteihin kuuluvasta Dubaista. Pakoyrityksessä häntä auttanut suomalainen Tiina Jauhiainen kertoi MTV Uutisille antamassaan haastattelussa, että prinsessa pelkäsi joutuvansa kidutetuksi ja vangituksi, kuten oli aiemmin joutunut isänsä käskystä. Youtubessa julkaistussa videossa prinsessa kuvaili tuolloin, miten hänen koko perheensä elämä on rajattua.

Arabiemiraatit julkaisi hiljattain kuvia, joissa prinsessa on yhdessä Mary Robinsonin kanssa. Robinson kuvaili BBC:lle tapaamaansa Latifaa "ongelmaiseksi nuoreksi naiseksi", joka katuu nyt kommenttejaan kidutuksesta.

Miten diplomaatti sivuutti väitteen kidutuksesta?

Ihmisoikeusjärjestö Detained in Dubain johtaja Radha Stirling pitää Robinsonin kommentteja Arabiemiraattien myötäilynä.

– Prinsessa Latifan tarinan tuntevat varmasti ihmettelevät, miten Robinson toistaa miltei kirjaimellisesti Dubain virallista selitystä, Stirling kommentoi.

Myös muilta järjestöiltä on tullut kritiikkiä Robinsonille. Ne ihmettelevät, miten 74-vuotias kokenut diplomaatti voi sivuuttaa täysin prinsessan väitteen kidutuksesta ja niellä hallinnon virallisen selityksen.

Lue myös:

    Uusimmat