Dubain prinsessa Latifan pakoyrityksessä auttanut suomalainen Tiina lyttää Dubain "virallisen totuuden": "Luulen, että Latifa on vangittuna ja tosi huonoissa oloissa"

Prinsessa Latifa yritti paeta kotimaastaan, mutta matka päättyi aseistuneiden miesten kiinniottoon – Latifaa auttanut Tiina kertoo, mitä hänen vapauttamisekseen tehdään 4:06

Dubain prinsessa Latifa al-Maktoumin vapauttamisen puolesta osoitetaan mieltä tänään keskiviikkona Suomessa. Mielenilmauksen järjestää Amnesty. Prinsessa Latifan ystävä Tiina Jauhiainen vieraili MTV Uutiset Livessä. Hän pelkää ystävänsä elävän vankeudessa.

Prinsessa Latifan pakoyritys oli suuri uutinen maaliskuussa 2018. Latifa yritti tuolloin paeta Arabiemiraateista suomalaisen Tiina Jauhiaisenja entisen ranskalais-amerikkalaisen vakoojan avulla. Pakoyritys epäonnistui.

Prinsessa otettiin kiinni Intiassa Goan rannikolla, eikä Jauhianen ole nähnyt häntä sen jälkeen.

Elää todennäköisesti vankeudessa

Julkisuuteen on kerrottu, että prinsessä elää nykyään perheensä kanssa Dubaissa. Jauhiainen ei pidä väitteitä perhe-elämästä uskottavina. 

– Luulen, että Latifa on vangittuna ja tosi huonoissa oloissa. 

Naisen asema Arabiemiraateissa on yleensäkin kehno, sillä maa on erittäin epätasa-arvoinen.

Jauhiainen kampanjoi nyt aktiivisesti ystävänsä vapauttamiseksi. Hän on myös puhujana keskiviikon mielenilmauksessa Suomessa. Jauhiainen haluaa uskoa siihen, että mediahuomio auttaa vapauttamisessa.

– Tietenkin toivon, että se tapahtuisi ja mahdollisimman pian.

Lue myös:

    Uusimmat