Yhteyslautta ja rahtilaiva joutuivat lähes törmäyskurssille Turun saaristossa – "Kuin Daavid ja Goljat"

Yhteyslautta onnistui välttämään täpärästi yhteentörmäyksen matkustaja-rahtilaivan kanssa Turun saaristossa keskiviikkona puolenpäivän aikaan, kertoo FinFerries-varustamo tiedotteessaan.

Lautta-alus Merguksella oli tapahtumahetkellä, hieman ennen kello yhtä, kaksi matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä. Rahti- ja matkustajalaiva Finnswanilla oli sen varustamon Finnlinesin tiedotteen mukaan 82 matkustajaa ja 38 miehistön jäsentä.

Kukaan ei loukkaantunut läheltä piti -tilanteessa eikä siitä aiheutunut varustamoiden mukaan vaaraa matkustajille tai miehistölle. Molemmat alukset jatkoivat matkaansa määränpäihinsä aikataulun mukaisesti.

Lautta teki väistöliikkeen

Finnswan oli matkalla Naantalista Kapellskäriin, Mergus liikennöi Korppoon ja Houtskarin välillä.

Mergus teki väistöliikkeen yhteentörmäyksen välttämiseksi, FinFerries kertoo tiedotteessaan. Sitä, kuinka lähellä toisia alukset olivat, ei vielä tiedetä.

– Meidän aluksen päällikkö puhui noin kymmenestä metristä, mutta se on toki vasta arvio ja varmasti täsmentyy tutkinnassa, kertoo FinFerriesin turvallisuus- ja liikennejohtaja Pasi Roos.

"Jotain merkillistä siellä on sattunut"

Hän kuvailee alusten kokoeroa "kuin Daavidiksi ja Goljatiksi". Merguksen suurin pituus on vajaat 50 metriä, ja varustamotietojen mukaan Finnswanin pituus on lähes 220 metriä.

Roosin mukaan tapahtunut lähikohtaaminen on erittäin harvinainen.

– Aikataulullisesti nämä alukset kohtaavat päivittäin tässä samassa kohdassa, eikä tämmöisiä ole raportoitu tapahtuneeksi vuosikausiin. Jotain merkillistä siellä on sattunut, ja kyllä me perinpohjaisesti tutkitaan, että mitkä syyt ovat johtaneet tällaiseen.

Molemmat yhtiöt ovat raportoineet tapahtumasta viranomaisille ja selvittävät tapahtumia omalta kohdaltaan.

– Tutkinta on niin alkuvaiheessa, että en lähde tässä vaiheessa arvailemaan mitään syitä, Roos sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja