Mainos

Yhteisvaluutan kannatus lisääntynyt

Suurin osa suomalaisista hyväksyy sen, että Suomi otti käyttöön yhteisvaluutta euron vuoden alussa. Eurooppalainen Suomi -yhdistyksen teettämän tutkimuksen vastaajista 71 prosenttia hyväksyy yhteisvaluutan käyttöönoton. Vastaajista 26 prosenttia ei hyväksy euron käyttöönottoa ja kolme prosenttia ei osaa sanoa kantaansa asiaan.

Kyselyn perusteella miehet ovat naisia jonkin verran euromyönteisempiä. Miehistä euron käyttöönoton hyväksyi 79 ja naisista 64 prosenttia. Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten 1 026 vastaajaa 15.-31. tammikuuta. Eurooppalainen Suomi -yhdistyksen tiedotteen mukaan euron kannatus on lisääntynyt selvästi viime syksynä tehtyyn mittaukseen verrattuna. Tuolloin euron käyttöönottoa kannatti 53 prosenttia vastaajista ja euron käyttöönottoa vastusti 31 prosenttia vastaajista.

Myös EU-jäsenyyden kannatus on lisääntynyt. Mikäli EU-jäsenyyttä koskeva kansanäänestys järjestettäisiin nyt, jäsenyyden puolesta äänestäisi 57 prosenttia ja jäsenyyttä vastaan 36 prosenttia vastaajista. Yhdistyksen mukaan merkittävin muutos syyskuun tilanteeseen verrattuna on tapahtunut vasemmistoliiton ja keskustan kannattajien kohdalla. Vasemmistoliittoa kannattavista vastaajista 61 prosenttia hyväksyy nyt euron. Yhteisvaluuttaa vastustaa nyt 36 prosenttia vasemmistoliittoa kannattavista vastaajista.

Syyskuussa luvut olivat 45 prosenttia yhteisvaluuttaa vastaan ja 38 prosenttia yhteisvaluutan puolesta. Keskustaa kannattavista vastaajista europäätöksen hyväksyy nyt 59 prosenttia ja päätöstä vastustaa 37 prosenttia. Syyskuussa luvut olivat 47 prosenttia vastaan ja 41 prosenttia puolesta. SDP:n kannattajista 74, kokoomuksen kannattajista 85 ja vihreiden kannattajista 70 prosenttia hyväksyy tuoreen kyselyn mukaan euron käyttöönoton.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.