Mainos

Yhteishaku internetissä sai suuren suosion

Tänään päättyneen internethaun suosio yllätti Opetushallituksen. Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa 98 prosenttia jätti hakemuksensa verkossa nyt kun se oli ensi kertaa mahdollista. Nettihakemuksen täytti yhteensä 89 000 hakijaa, ja paperihakemuksen jätti parituhatta nuorta.

Nettipalvelun suosio johtuu Opetushallituksen mukaan sen onnistuneesta käyttöönotosta. Oppilaitosten rehtoreita, opinto-ohjaajia ja koulusihteereitä koulutettiin viime syksynä palveluun. Vielä helmikuussa järjestettiin 23 tilaisuutta, joissa koulutusväki valmistautui yhteishaun tuloon.

Ensi syksynä alkaviin koulutuksiin on tarjolla noin 88 000 aloituspaikkaa. Viime kevään yhteishaussa oli 88 000 hakijaa, joista 73 000 sai opiskelupaikan.

Oppilaitokset, jotka järjestävät pääsy- ja soveltuvuuskokeita, lähettävät huhtikuun puolivälissä hakijoille henkilökohtaiset kutsut. Kokeet järjestetään 28.4.-30.5.

Opiskelijavalinta ratkeaa aikaisintaan kesäkuun 13. päivänä. Opetushallitus lähettää kaikille valitsematta jääneille kirjeitse tiedot tuloksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.