Yhdysvaltalaismedia: Suomi torjui FSB:n alaisen rajavalvontapomon lisäämisen pakotelistalle

Suomi torjui Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n alaisuudessa toimivan rajavartiolaitoksen apulaispäällikön amiraali Gennadi Medvedevin lisäämisen EU:n pakotelistalle. Asiasta kertoo yhdysvaltalainen Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) nettisivuillaan.

RFE/RL kertoo useiden nimettömien lähteiden kertoneen, että alun perin Medvedev piti lisätä pakotelistalle.

Medvedev on RFE/RL:n saamien tietojen mukaan ollut mukana Venäjän ja Suomen välisessä rajayhteistyössä ja osallistui viime vuonna rannikkovartiostojen arktiseen foorumiin Suomessa.

Suomen EU-edustusto ei RFE/RL:n mukaan kommentoinut asiaa.

Suomessa asiasta kirjoittaa Verkkouutiset.

RFE/RL:n toimintaa rahoittaa Yhdysvaltain kongressi.

Pakotteet seurausta Kertshinsalmen tapahtumista

Eilen nimettömät lähteet kertoivat uutistoimisto AFP:lle, että EU asettaa pakotteita useille Venäjän kansalaisille. Pakotteet asetetaan Kertshinsalmessa marraskuussa sattuneen selkkauksen takia.

Pakotteet asetettiin eilen  EU:n ulkoministereiden tapaamisessa.

Venäjän joukot valtasivat aseita käyttäen kolme ukrainalaista alusta ja pidättivät yli 20 merimiestä Kertshinsalmessa marraskuussa. Salmi on Mustanmeren ja Asovanmeren välissä kulkeva kapea vesiväylä.

Venäjä on väittänyt, että ukrainalaiset alukset olivat Venäjän aluevesillä. Kertshinsalmen toisella rannalla olevan Krimin niemimaan liittämistä Venäjään ei kuitenkaan ole tunnustettu kansainvälisesti, joten merioikeudellisesti kyseessä on kansainvälinen salmi.

EU on jo asettanut pakotteita yhteensä 164 venäläiselle ja ukrainalaiselle johtuen Krimin valtauksesta vuonna 2014.

Juttua muokattu 16.3. kello 20.45. Pakotteet asetettiin eilen  EU:n ulkoministereiden tapaamisessa eikä niitä käsitellä vasta maanantaina, kuten jutussa väitettiin.

Lue myös:

    Uusimmat