Yhdysvaltalaisilta tutkijoilta huolestuttava havainto maapähkinäallergiasta

0:28
Katso video: Lasten vakavaan pähkinäallergiaan kehitettiin pari vuotta sitten uusi hoitokeino!

Vaikka maapähkinäallergia liitetään yleensä lapsiin, uuden tutkimuksen mukaan jopa joka kuudennella maapähkinöille allergisella aikuisella allergia on kehittynyt 18 vuoden iän jälkeen. 

Northwesternin yliopiston tutkimuksen mukaan 2,9 prosenttia yhdysvaltalaisista aikuisista on maapähkinäallergia, mutta heistä 1,8 prosentilla se on lääkärin diagnosoima allergia ja/tai heillä on ollut reaktio-oireita aiemmin, uutisoi New York Post.

Tämän ryhmän joukossa kahdella kolmesta aikuisesta on vähintään yksi muu ruoka-aineallergia, kuten pähkinät tai äyriäiset. 

Tutkijoiden mukaan lääkärien diagnosoimien allergioiden puute on huolestuttavaa, koska se tarkoittaa, että potilailla ei ole adrenaliinikynään tarvittavaa reseptiä. Tämä johtaa siihen, että he ovat alttiita vakaville reaktioille ilman nopeaa hengenpelastavaa hoitoa.

Tutkimus esiteltiin Journal of Allergy and Clinical Immunology -julkaisussa.

"Tarvitsemme lisähoitoja"

Raportissa arvioidaan, että maapähkinäallergisten aikuisten määrä Yhdysvalloissa voi olla jopa 4,5 miljoonaa.

– Toisin kuin allergiat, kuten kananmuna ja maito, jotka usein kehittyvät varhaisessa iässä ja poistuvat murrosiän aikana, maapähkinäallergia näyttää vaikuttavan lapsiin ja aikuisiin samalla tavalla, arvioi väestöterveysjohtaja Christopher WarrenEurekalert.org-sivustolla julkaistussa tutkimustiedotteessa.

Hänen mukaansa tutkimus osoittaa, että monet aikuiset eivät ole ”kasvaneet” lapsuuden maapähkinäallergioistaan ja monille allergia kehittyy vasta aikuisena.

Tutkijat huomauttivat myös, että ainoa Yhdysvalloissa hyväksytty hoito maapähkinäallergian hoitoon on suunnattu alle 17-vuotiaille ja he kehottivat jatkamaan tutkimuksia aikuispotilaiden hoitoon sekä muihin hoitoihin liittyen.

– Ottaen huomioon maapähkinäallergian yleisyyden yhdysvaltalaisten aikuisten keskuudessa, tarvitsemme lisähoitoja tämän kasvavan taakan torjumiseksi, sanoi tutkimusta johtanut lastentautien professori Ruchi Gupta lehdistötiedotteessa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja