Fox Newsin tähtijuontaja Tucker Carlson jättää kanavan – välttyi täpärästi oikeudenkäynniltä viikkoa ennen ilmoitusta

Yhdysvaltalaisen Fox Newsin tähtijuontaja Tucker Carlson jättää uutiskanavan, mediayhtiö ilmoitti maanantaina. Lähdön syystä ei ole kerrottu yksityiskohtia.

– Fox News Media ja Tucker Carlson ovat sopineet lähteä omille teille. Kiitämme häntä palveluista juontajana ja aiemmasta työstään, Fox News sanoi lausunnossaan.

Carlson ei tuoreeltaan kommentoinut lausuntoa. Uutinen tuli yllätyksenä, sillä ohjelmansa edellisessä jaksossa perjantaina Carlson ei antanut viitteitä siitä että jakso jäisi viimeiseksi, ja Fox mainosti Carlsonin ohjelmaa vielä maanantiaamuna.

Liki 800 miljoonan korvaukset

Ilmoitus Carlsonin lähdöstä tuli vain vajaa viikko sen jälkeen, kun Fox News oli taipunut maksamaan liki 800 miljoonan dollarin korvaukset äänestyskoneista esitetyistä perättömistä väitteistä. Sovitteluratkaisun ansiosta muun muassa Carlson ja yhtiön omistaja, mediamoguli Rupert Murdoch välttyivät joutumasta todistajanaitioon oikeudessa.

Carlson, 53, oli tunnetuin Foxin juontajista, joka isännöi suosittua iltaohjelmaa parhaaseen katseluaikaan. Hän muun muassa haastatteli usein Donald Trumpia ja nousi konservatiivisten katsojien suosikiksi.

Carlsonia arvosteltiin laajalti hänen karkeasta tyylistään ja väitetystä journalistisen tarkkuuden puutteesta. Carlsonin arvostelijat syyttivät häntä rasistisesta ja vihan täyttämästä retoriikasta.

Julkisuuteen vuodetut Fox Newsin sisäiset viestit kertoivat kuitenkin Carlsonin sanoneet, että hän tuskin malttoi odottaa, että voisi "jättää Trumpin huomiotta useimpina iltoina". Hän lisäsi vihaavansa Trumpia intohimoisesti.

Lue myös:

    Uusimmat