Yhdysvaltain kongressi hyväksyi historiallisen suuren elvytyspaketin – koronaepidemian vaikutuksia varten biljoonia dollareita

Minkälainen on koronaviruksen tartuntatilanne Suomessa ja maailmalla? 2:31
Koronatilannetta käsiteltiin MTV Uutiset Livessä perjantaina.

Hyväksyntää viivytti republikaanien edustajan vaatimus äänestyksestä paikan päällä kongressissa.

Yhdysvaltain edustajainhuone on hyväksynyt historiallisen suuren kahden biljoonan dollarin elvytyspaketin koronaepidemian vaikutuksia varten, kertovat useat yhdysvaltalaismediat.

Valkoisen talon mukaan presidentti Donald Trump on luvannut allekirjoittaa ehdotuksen myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa, kertoo esimerkiksi The New York Times.

Elvytyspaketti sisältää muun muassa 500 miljardin dollarin avun suuryrityksille, 377 miljardia apurahoja pulassa oleville pienyrityksille ja noin sata miljardia sairaaloiden ja muiden terveydenhuollon laitosten laite- ja tarvikehankintoihin.

Elvytyspaketin hyväksyntä viivästyi, sillä republikaanien edustajainhuoneen jäsen Thomas Massie vaati, että ehdotus voidaan hyväksyä vain, jos äänestys tapahtuisi paikan päällä kongressissa ja paikalla olisi vähintään puolet edustajainhuoneen jäsenistä.

Massien toimet onnistuivat suututtamaan edustajia niin demokraattien kuin republikaanien riveissä.

Trump arvosteli Twitterissä Massien toimia "vaarallisiksi ja kalliiksi" lukuisin tviitein ja jyrähti myös, että Massie pitäisi erottaa republikaanisesta puolueesta.

Lue myös:

    Uusimmat