Presidentti Trump sittenkin hyväksymässä elvytyspaketin – kyseessä 1 800 miljardin dollarin kompromissi

2:04
Video: Mitä tapahtuu, jos Trump ei hyväksy mahdollista vaalitappiota?

Tieto 1 800 miljardin dollarin kompromissiesityksestä vauhdittaa pörssien nousua Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa osakemarkkinoiden nousu on kiihtynyt, kun presidentti Donald Trumpin kerrotaan olevan lähellä maan uuden elvytyspaketin hyväksymistä.

Valkoisen talon talousneuvonantaja Larry Kudlow kertoi Suomen aikaa illalla, että presidentti olisi hyväksymässä paketin. Aiemmin pidettiin epätodennäköisenä, että päätöstä syntyisi ennen marraskuun alun presidentinvaaleja.

Kyseessä kompromissi

CNBC:n mukaan Trump olisi tarjoamassa vastapuolue demokraateille 1 800 miljardin dollarin suuruista pakettia. Aiemmin Trumpin hallinto on ajanut 1 600 miljardin summaa, kun taas demokraatit ovat esittäneet 2 200 miljardia elvytysrahaa. Kyseessä olisi näin ollen kompromissi.

Trump kehui elvytyspaketin edistymistä myös Twitterissä ja kehotti neuvottelijoita sanoilla ”Go Big!” Neuvottelut jatkuvat valtiovarainministeri Steven Mnuchinin ja kongressin demokraattipuhemiehen Nancy Pelosin välillä.

Kello 19:49 Suomen aikaa suurimmista Yhdysvaltojen osakeindekseistä S&P 500 oli 0,9 prosentin nousussa, Nasdaq 1,2 prosentin nousussa ja Dow Jones 0,6 prosentin nousussa. Markkinoiden nousu vauhdittui, kun tieto elvytyspaketin kompromissiesityksestä saatiin. Pörssit ovat Yhdysvalloissa vahvistuneet tällä viikolla eniten sitten elokuun lopun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja