Yhdysvaltain johtava tautiviranomainen julisti joulupukin immuuniksi koronalle: "Tämä ei koske pukkia" – Suomessa ei olla aivan yhtä luottavaisia

3:13
THL:n Salminen: Joulua ei ole peruttu ja pukkikin saa tulla, kunhan järki pysyy mukana.

Maailmanlaajuinen pandemiakaan ei ole joulupukille este, ainakaan jos Yhdysvaltojen terveysviraston pääjohtaja Anthony Fauciin on uskominen. Hänen mukaansa pukilla on nimittäin ”sisäsyntyinen immuniteetti” koronavirusta vastaan.

Yhdysvaltojen johtava tartuntatautiasiantuntija Fauci kommentoi asiaa USA Today -julkaisulle aiemmin tänään. Hänen tarkoituksenaan oli lohduttaa lapsia, jotka pelkäävät koronaa sekä tautia mahdollisesti levittävää joulupukkia.

Faucin mukaan koronapandemia ei kosketa joulupukkia.

– Tämä ei koske pukkia hänen hyvien ominaisuuksiensa ansiosta. (Hänellä) on hyvä sisäsyntyinen immuniteetti.

– Joulupukki ei levitä tautia kehenkään, Fauci vakuutteli.

Suomessa pukin terveyteen ei suhtauduta aivan yhtä luottavaisin mielin.

Esimerkiksi kauppakeskus Jumbossa Vantaalla vietettiin joulun avajaisia viikko sitten lauantaina. Paikalla oli tietysti myös joulupukki, joskin tiukkojen turvatoimien ympäröimänä.

Lapsilla ei ollut pukin syliin mitään asiaa. Sen sijaan pukki istui aidalla rajatulla alueella yksin, ja jutusteli lasten kanssa turvallisen välimatkan päästä. Sekä joulupukilla että paikalle komennetuilla tontuilla oli myös yllään kasvomaskit.

Pukki vierailee myös esimerkiksi Tampereen kauppakeskus Ratinassa. Myös siellä lapset saavat tyytyä ihastelemaan pukkia kauempaa, ilman lähikontaktia.

– Ei ole mitään paikkaa, missä hän pysähtyisi ja ottaisi vastaan lapsia, eikä hän ota lapsia syliin. Ja toki joulupukin kanssa on käyty läpi sitä, että etäisyys pitää säilyttää ja muistaa turvallisuus, kauppakeskuspäällikkö Mervi Ahola kommentoi aiemmin STT:lle.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja