Kiinnostaako joulupukin tuuraus? – Näin otat joulupukin roolin haltuun

Tuhannet suomalaismiehet kunnioittavat vuosittain idoliaan joulupukkia esiintymällä itse joulupukkina 4:16
Katso videolta, miten joulupukin roolin opettelu sujui MTV Uutisten toimittajalta Pyry-Jukka Peltomäeltä

Joulupukin tehtävä on hyvin tärkeä – jopa yksi kaikkein tärkeimmistä. Maailmassa on kaksi miljardia lasta, minkä vuoksi joulupukki on joulun aikaan hyvin kiireinen ja tarvitsee ajoittain myös apua ja tuuraajia. 

Joulupukin tuuraus on kunniatehtävä, johon on suhtauduttava asian vaatimalla kunnioituksella. Teatteriopettaja ja näyttelijä Tuukka Tiihonen ohjaa ja opettaa joulupukin rooliin haluavia. 

Mikä siis tekee hyvän joulupukin?

Tärkeintä on kontakti oikeaan pukkiin ja vierailut hänen luonaan, Tiihonen opastaa. 

Tiihonen ottaa esimerkiksi näyttelijä Robert De Niron. 

Jos Robert De Niro esimerkiksi näyttelisi joulupukkia, niin hän varmaankin asuisi muutaman kuukauden joulupukin luona, seuraisi hänen tekemisiään ja opettelisi pukin tavan keittää kahvia, Tiihonen kertoo. 

Aina niin sanottuun metodinäyttelemiseen ei kuitenkaan ole aikaa. Silloin on tärkeää valmistautua mahdollisimman hyvin muilla tavoin. Tiihosen mukaan joulupukin rooliin voi valmistautua esimerkiksi muistelemalla omia kohtaamisia oikean joulupukin kanssa, miten pukki on liikkunut ja puhunut tai miten pukki on kohdellut lapsia ja aikuisia. 

On tärkeää olla fyysisesti ja henkisesti lämmin olo ja mieli virkeänä, Tiihonen sanoo. 

Uutisten toimittaja Pyry-Jukka Peltomäki pääsi opettelemaan joulupukin syvintä olemusta Tiihosen opastuksella. Pukkikouluun kuului niin fyysisiä harjoitteita kuin äänenkäyttöä. 

Katso hulvaton video pukkikoulusta yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat