Yhdysvalloissa nousi kohu – rämpinyt tähtipelaaja sai himoitun kutsun: "Häntä ei vain voi jättää kotiin"

Pelaajavalinnat golfin arvostettuun Ryder Cup -joukkuekilpailuun nostavat aina kiivasta keskustelua. Näin kävi myös tänä vuonna. 

Yhdysvallat tiedotti lopullisen joukkueensa Eurooppaa vastaan kuukauden päästä käytävään kilpailuun tiistaina. Suurin mielenkiinto kohdistui siihen, onka vaikean kauden pelannut, mutta joukkuekisassa usein loistanut Justin Thomas mukana. 

Hän on kahdentoista Roomaan matkaavan yhdysvaltalaispelaajan joukossa. 

Päätös herätti varsinkin Yhdysvalloissa paljon kritiikkiä, sillä myös Thomasin, 30, valitsematta jättäminen olisi ollut hyvin perusteltua. Hän ei ole selvinnyt jatkokierroksille viidessä kahdeksasta viime kilpailustaan. Lisäksi Thomasin paras sijoitus kauden major-turnauksissa oli jaettu 65:s. 

Toisaalta kaksinkertainen major-voittaja on tuhonnut vastustajiaan joukkuekisoissa. Kahdessa aiemmassa Ryder Cupissa hän on summannut kuusi otteluvoittoa, kaksi tasapeliä ja yhden tappion. Kun mukaan laskee Presidents Cup -turnaukset, lukemat ovat 16-5-3.  

Nämä ansiot painoivat enemmän valinnoista vastanneen kapteenin Zach Johnsonin papereissa. 

– Hänen intohimonsa Ryder Cupia kohtaan on ilmiselvää. Mielestäni hän on syntynyt tätä (kisaa) varten, "JT:tä" ei vain voi jättää kotiin, Johnson perusteli Golfweekin mukaan

– Hän on mielestäni yksi PGA-kiertueen lahjakkaimmista pelaajista. Hän on ollut Yhdysvaltojen Ryder Cup -joukkueiden sydän ja sielu, tunteikas johtajamme. Hän johtaa esimerkillään. 

Johnson valitsi USA:n nippuun myös Brooks Koepkan, Collin Morikawan, Jordan Spiethin, Rickie Fowlerin ja Sam Burnsin. Suoraan rankingin perusteella mukaan pääsivät Scottie Scheffler,Wyndham Clark, Brian Harman, Patrick Cantlay, Max Homa ja Xander Schauffele.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Euroopan joukkueen kapteeni Luke Donald tiedottaa valinnoistaan 4. syyskuuta. Varmasti mukana Roomassa ovat jo pohjoisirlantilainen Rory McIlroy, Espanjan Jon Rahm, norjalaistähti Viktor Hovland ja englantilainen Tyrrell Hatton.

Joka toinen vuosi pelattava Ryder Cup käydään 29. syyskuuta–1. lokakuuta. USA on puolustava mestari, mutta kymmenestä edellisestä turnauksesta Eurooppa on vienyt seitsemän. 

Lue myös:

    Uusimmat