Mestaripelaajasta tuli naurunaihe – yhden välineen vaihto toi viiden miljoonan palkintorahat viikossa: "Se toimii lähes itsestään"

U.S. Openin vuonna 2009 voittanut yhdysvaltalaisgolfari Lucas Glover, 43, on palannut ehdottomalle huipulle ottamalla kaksi peräkkäistä kisavoittoa PGA-kiertueella elokuussa. Kontrasti onkin valtava, sillä vielä alkukaudella hän oli jopa naurunaihe muiden tähtipelaajien rinnalla. 

Useat videot Lucas Gloverin puteista viime vuosilta ovat jopa harrastepelaajalle tuskallista katsottavaa. Lajin huippunimi hassasi läjäpäin noin metrin mittaisia ja lyhyempiäkin putteja hämmästyttävän kankeilla liikkeillä. 

Alla video Gloverin puttihistorian tuskallisimmasta näytteestä, vuonna 2016 missatusta noin 48 sentin mittaisesta putista. 

Lajin parissa puhutaan yips-ilmiöstä – henkisestä vaivasta, josta tuntuu olevan mahdotonta päästä eroon. PGA-kiertueella muun muassa myös Will Zalatoris on kärsinyt kyseisestä ongelmasta.

Glover loisti pelin muilla osa-alueilla jopa vaikeina puttiaikoinaan, mutta teot viheriöillä hiekoittivat huipputuloksia. Niinpä hän teki dramaattisen ratkaisun: vaihtoi putterinsa tyypillisestä mallista pitkävartisempaa välineeseen. 

– Tarvitsin kokonaan uuden idean, kokoaan uuden aivotoiminnon. Edellinen ei selvästikään toiminut. Olen kamppaillut lyhyiden puttien kanssa niin pitkään. Ajattelin, että minun pitää vain opettaa itseni tekemään jotain muuta, ja se on toiminut, Glover kommentoi PGA-kiertueen sivuilla.  

– Kun sen (putterin) edessä oppii seisomaan ja käsittelemään sitä, se toimii lähes itsestään. Tämä on ollut kiva muutos.

Muutos lähti siitä, että Glover tilasi välinevalmistajaltaan pitkän putterin vuoden 2013 Masters-voittaja Adam Scottin asetuksilla. Scott vaihtoi kyseiseen malliin viime vuonna.  

Glover tutustui ensin välineeseen autotallissaan katsomalla myös videoita Scottin ja Scott McCarronin työskentelystä pitkän putterin kanssa. Häntä auttoi myös Navy SEAL -erikoisjoukkojen entinen sotilas Jason Kuhn

– Hän muutti ajatusmaailmani (puttaamisesta). Aiemmin yritin rauhoitella itseäni hengittämällä tasaisesti, mutta se ei ollut tilanteessani mahdollista. Hän opetti minut hyökkäämään, tavallaan sotimaan tämän ongelman kanssa sen sijaan, että antaisin sen tuhota minut, Glover kommentoi Golf Digestin videolla. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Sen jälkeen, kun Glover toi uuden luottovälineensä kisoihin, jälki on ollut tuhoisaa. Hän on voittanut PGA-kiertueen kaksi viimeisintä kisaa ja oli tätä ennen neljässä startissa kolmesti kuuden parhaan joukossa. 

Urallaan hän on tienannut reilut 34 miljoonaa dollaria PGA-kiertueella – näistä peräti viisi miljoonaa dollaria eli noin 4,6 miljoonaa euroa reilun viikon sisällä elokuussa. 

Nyt Glover on neljännellä sijalla PGA-kiertueen huipentavissa pudotuspeleissä. Tällä viikolla pelaajamäärä karsitaan 30:een BMW Championship -turnauksessa.

– Viime viikot ovat olleet luonnollisesti aika hauskoja. Ne ovat olleet myös aikamoista pyöritystä, Glover kommentoi Reutersin mukaan torstaina alkavan kisan alla.

Ensi viikolla nämä 30 huippua pelaa koko kiertueen ykköspalkinnosta, 18 miljoonasta dollarista Tour Championship -kisassa Atlantassa. Siellä palkintorahaa on kaikkiaan jaossa 75 miljoonaa dollaria.  

Lue myös:

    Uusimmat