Yhdysvalloissa ketään ei aseteta syytteisiin poliisin ampuman Brownin kuolemasta

Yhdysvalloissa ketään ei tulla asettamaan syytteisiin viime kuussa ammutun mustaihoisen Andrew Brownin ampumisesta. Pohjois-Carolinan osavaltiossa syyttäjä kuvaili viranomaisten käyttämää väkivaltaa oikeutetuksi ja tapahtumia traagisiksi.

Huhtikuussa seitsemän poliisia oli mennyt Andrew Brownin kodille tarkoituksenaan pidättää tämä epäiltynä huumerikoksesta. Viranomaisilla oli myös kotietsintälupa.

42-vuotiaan Brown oli autossaan kotinsa ulkopuolella poliisien saapuessa. Viranomaiset piirittävät aseistautuneina auton. Brown yritti paeta paikalta. 44 sekunnissa viranomaiset ampuivat 14 laukausta kohti autoa. Ruumiinavauksen mukaan Brown kuoli kaulaan osuneen laukauksen seurauksena.

Poliisiväkivalta ja rasismi ovat nousseet laajaan keskusteluun etenkin sen jälkeen, kun poliisi surmasi mustan George Floydin pidätystilanteessa. Floydin kuolema sytytti laajat rasismia vastustaneet Black Lives Matter -protestit.

Ex-poliisi on syyllinen George Floydin kuolemaan – katso videolta, kuinka Derek Chauvin reagoi kuultuaan murhatuomiosta 0:52

Ex-poliisi todettiin huhtikuussa syylliseksi George Floydin kuolemaan – katso videolta, kuinka Derek Chauvin reagoi kuultuaan murhatuomiosta

Lue myös:

    Uusimmat