George Floydin surmannutta poliisia puukotettiin vankilan kirjastossa kymmeniä kertoja

George Floydin pidätyksestä on nyt julkaistu virallista vartalokamerakuvaa – video paljastaa uusia yksityiskohtia kuolemaan johtaneesta tapauksesta 5:47
Video: George Floyd kuoli poliisin voimankäytön vuoksi

Entistä poliisia Derek Chauvinia puukotettiin vankilassa yli 20 kertaa, kertoivat yhdysvaltalaissyyttäjät perjantaina nostaessaan syytteet murhan yrityksestä toista vankia kohtaan. Chauvin joutui hyökkäyksen kohteeksi arizonalaisvankilan kirjastossa viime viikolla.

Chauvinin murhan yrityksestä syytetty 52-vuotias mies on kertonut viranomaisille valinneensa hyökkäyksen päivämääräksi kiitospäivän jälkeisen mustan perjantain viittauksena rasisminvastaiseen Black Lives Matter -liikkeeseen. Syytetty myös kertoi, että olisi tappanut Chauvinin, jos vankilan henkilökunta ei olisi puuttunut tilanteeseen niin nopeasti.

Chauvinin terveydentilasta ei kerrottu tietoja julkisuuteen syytteiden julkistuksen yhteydessä.

Syyttäjät eivät viitanneet perjantaisessa tiedotteessaan Chauviniin nimeltä. Virallinen lähde on kuitenkin vahvistanut uutistoimisto AFP:lle, että kyse on Chauvinista.

Chauvin tuli tunnetuksi ympäri maailmaa sen jälkeen, kun mustaihoisen George Floydin kuolema sytytti valtavat poliisiväkivaltaa ja rasismia vastustaneet mielenosoitukset yli kolme vuotta sitten.

Käsiraudoissa ollut Floyd tukehtui hengiltä vuoden 2020 toukokuussa, kun virantoimituksessa ollut Chauvin painoi polvellaan hänen kaulaansa lähes kymmenen minuutin ajan. Tapaus sai valtavaa julkisuutta tilanteesta kuvatun kännykkävideon levitessä sosiaalisessa mediassa. Valkoihoinen Chauvin sai surmasta yli 20 vuoden vankeustuomion vuonna 2021.

Lue myös:

    Uusimmat