Mainos

Yhdysvalloissa ammuskelu tehtaassa – ainakin neljä kuollut

1:08

Yhdysvaltain Kansasissa on ainakin neljä ihmistä kuollut ja noin 14 haavoittunut ampumisessa tehtaassa. Viranomaiset kertovat miehen avanneen tulen Hesstonin pikkukaupungissa torstaina paikallista aikaa.

Verityöt tapahtuivat ruohonleikkureita valmistavassa Excel-yrityksen tehtaassa. Ampujaksi epäilty on tehtaan työntekijä.

Paikallinen sheriffi ilmoitti, että poliisit surmasivat ampujan.  
Silminnäkijät kertoivat Yhdysvaltain viestimille, että epäilty on Excelin 38-vuotias työntekijä. Hänellä kerrotaan olleen iskussaan rynnäkkökivääri ja pistooli.

Silminnäkijöiden mukaan mies ampui ympäriinsä työpaikallaan, uutisoi ABC.

Sheriffi T. Walton arvioi, että kuolonuhrien määrä voi nousta vielä seitsemään, kun mukaan lasketaan surmattu ampuja. Walton myös kertoi, että epäillyn ampui ensimmäisenä paikalle saapunut poliisi, joka näin pelasti "useiden ihmisten hengen".  

Aikaisemmin poliisi ilmoitti ammuskeluissa haavoittuneen jopa 30 ihmistä, mutta tuoreempien tietojen mukaan vain 14 olisi haavoittunut.

Laukauksia myös kadulla

Julki tulleiden tietojen mukaan mies olisi avannut tulen jo ennen tuloaan tehtaan tiloihin.

– Saimme ensin tiedon laukauksista kadulla. Kun tarkistimme sitä, tuli tieto ampumisesta sisällä Excelin tiloissa, sheriffi Walton kertoi.

Hänen mukaansa vie aikaa, ennen kuin edes kuolleiden ja haavoittuneiden määrä pystytään varmistamaan. Sheriffin mukaan rikospaikkoja on useita ja uhreja tai muuten osallisia suuri määrä.

Haavoittuneet on jaettu hoitoon useisiin lähiseudun sairaaloihin. Osa heistä saattaa olla saanut hengenvaarallisia vammoja.

Tiedotusvälineet kertoivat, että ampujaksi epäilty oli lisännyt Facebook-sivulleen kuvia aseistaan vain joitakin päiviä sitten.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.