Ainakin 17 kuollut kouluampumisessa Floridassa – haavoittuneista osa hengenvaarallisessa tilassa

1:01

Yhdysvalloissa Floridassa tapahtuneessa kouluampumisessa on kuollut ainakin 17 ihmistä. Kuolonuhrien määrästä kertoi paikallispoliisi varhain tänään Suomen aikaa.

Kaksitoista kuolonuhreista ammuttiin koulurakennuksessa, kaksi aivan rakennuksen ulkopuolella ja yksi kauempana kadulla, Guardian uutisoi poliisin kertoneen. Kaksi kuolonuhreista menehtyi sairaalassa.

Lisäksi useita uhreja on hoidossa sairaalassa. Guardian kertoo, että tuoreimman tiedon mukaan viiden ihmiset vammat ovat hengenvaarallisia. Lisäksi hoidettavana on kymmenen ihmistä, joiden vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Ampuminen tapahtui Marjory Stoneman Douglas -yläkoulussa Parklandin kaupungissa eilen illalla Suomen aikaa.

12 kuolonuhria tunnistettu

Yhdysvaltain Floridan kouluampumisessa kuolleista 12 on tähän mennessä tunnistettu, kertoo sheriffi Scott Israel. Tunnistettujen kuolonuhrien nimiä ei kerrota julkisuuteen ennen kuin heidän omaisensa on tavoitettu.

Lehdistötilaisuudessa puhunut sheriffi kuitenkin kertoi, että kuolleiden joukossa on muun muassa koulun jalkapallovalmentaja.

Sheriffin kommenteista uutisoi Guardian.

Epäilty ampuja koulun entinen oppilas

Epäilty saatiin ampumisen jälkeen kiinni koulun alueen ulkopuolelta. Hän on poliisin hallussa. Viranomaiset pidättivät hänet Coral Springsissä. Ampuja on 19-vuotias, kyseisestä koulusta aiemmin erotettu oppilas.

Paikallisen poliisipäällikön Scott Israelin mukaan ampuja antautui ilman väkivaltaa. Ampujalla oli mukanaan AR-15-tyyppinen kivääri ja paljon ammuksia.

Floridan kaksi senaattoria kertoivat viranomaislähteisiin viitaten, että ampujalla oli kaasunaamari rakennukseen tullessaan. Ampumisen jälkeen paetessaan hän yritti sulattautua muiden koululaisten joukkoon.

Ampuja Nikolas Cruz oli käynyt samaa koulua mutta erottu käytösongelmien vuoksi. Cruz kuului oppilastietojen mukaan Yhdysvaltain armeijan rahoittamaan, kyseisessä koulussa ylläpidettyyn junorioreserviläisten harjoitusryhmään.

Uutistoimisto Reutersin haastattelemien oppilaiden mukaan Cruzia pidettiin ulkopuolisena, erikoisesti käyttäytyvänä ja "asehulluna". 

Juttua päivitetty kauttaaltaan 15.2. kello 5:26.

58:53

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja