Mainos

Yhdysvallat: Kaikki koneet palasivat

Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen on ilmoittanut, että kaikki Yhdysvaltain koneet olivat palanneet takaisin ensimmäisen hyökkäysaallon jälkeen. Nato ilmoitti aiemmin, että yksi sen lentokoneista ammuttiin eilisiltana alas Pohjois-Kosovossa. Amerikkalaisviranomaiset sanoivat kuitenkin myöhemmin, ettei Naton koneita ole ammuttu alas.

Valtiojohtoinen Belgradin radio oli aiemmin kertonut, että yksi Naton kone ja kolme ohjusta oli ammuttu alas Cicavican kaupungin yllä Pohjois-Kosovossa. Belgradin radio sanoo Jugoslavian ilmapuolustuksen onnistuneen tuhoamaan lisäksi kolme Naton ohjusta ennen kuin ne ennättivät osua kohteisiinsa. Belgradin radion mukaan kaksikymmentäneljä Naton konetta saapui Jugoslavian ilmatilaan Albaniasta.

Jugoslaviaan sotatila

Jugoslaviaan on julistettu sotatila Naton iskettyä Jugoslavian sotilaskohteisiin, kertoi Jugoslavian uutistoimisto Tanjug.

Ei maajoukkoja Jugoslaviaan

Yhdysvallat painotti eilen, että se ei aio lähettää maajoukkoja Jugoslavian alueelle. Yhdysvaltain ulkoministeri Madeline Albright sanoi NBC:n tv-haastattelussa, että amerikkalaisia maajoukkoja ei lähetetä alueelle, jossa niiden turvallisuus ei ole luvanvaraisesti taattu. Tämän tulkittiin tarkoittavan rauhanturvaajia, jotka Jugoslavian pitäisi ensin sallia saapuvan alueelleen.

Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen painotti Pentagonissa niin ikään, että Naton iskut suoritetaan ilmavoimien operaationa. Yhdysvallat ei ole toistaiseksi kertonut, mitä sotilasliitto Nato aikoo tehdä, mikäli ilmaiskut eivät onnistu taivuttamaan Jugoslaviaa allekirjoittamaan Kosovon rauhansopimusta.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.