Yhdysvallat ja liittolaiset torjuivat huthien laajan lennokkihyökkäyksen

USA ja liittolaiset torjuivat 15 lennokkia.

Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat ampuneet alas 15 Jemenin huthikapinallisten laukaisemaa lennokkia Punaisellamerellä ja Adeninlahdella, ilmoitti Yhdysvaltain asevoimien Lähi-idän sotatoimialueen päämaja (Centcom) viestipalvelu X:ssä.

Kyseessä oli yksi huthien laajimmista hyökkäyksistä sen jälkeen kun ryhmä aloitti lennokki- ja raketti-iskut Punaisenmeren ja lähialueen merenkulkua vastaan. Centcomin ja liittolaisten mukaan lennokit olivat välitön uhka kauppamerenkululle sekä Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten laivastojen aluksia vastaan.

Tammikuussa Yhdysvaltojen ja Britannian joukot ampuivat alas 18 huthien lennokkia ja kolme ohjusta. Yhdysvallat aloitti joulukuussa operaation suojellakseen Punaisenmeren laivaliikennettä iskuilta. Myös EU:lla on operaatio alueelle. Suomi on päättänyt lähettää seitsemän sotilasta alueen kahden kriisinhallintaoperaation esikuntatehtäviin.

Monet varustamot ovat ohjanneet rahtilaivansa vaihtoehtoisille reiteille välttääkseen huthien iskut. Normaalioloissa Punaisenmeren kautta kulkee noin 12 prosenttia maailmankaupasta.

Huthit ovat sanoneet iskevänsä laivaliikennettä vastaan osoittaakseen solidaarisuutta Gazan palestiinalaisille.

Lue myös:

    Uusimmat