Yhdysvallat: Huthikapinalliset ampuivat ohjuksen kohti maan sota-alusta

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun huthikapinalliset yrittivät iskeä suoraan Yhdysvaltojen sota-alukseen.

Yhdysvaltojen sota-alusta kohti laukaistiin ohjus huthikapinallisten hallitsemalta alueelta Jemenistä, kertoi Yhdysvaltain asevoimat.

Sunnuntaina alas ammuttu ohjus oli suunnannut kohti USS Laboon -alusta, joka operoi Punaisenmeren eteläosassa.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun huthikapinalliset yrittivät iskeä suoraan Yhdysvaltojen sota-alukseen.

Huthikapinalliset ovat viime aikoina tehneet Punaisellamerellä lukuisia iskuja kansainvälistä meriliikennettä vastaan. Iranin tukemat huthit ovat sanoneet iskujen olevan vastatoimi Israelin sotatoimille Gazassa.

Biden: En epäröi

Yhdysvallat ja Britannia liittolaisineen vakuuttavat, että niiden hävittäjillä ja ohjuksilla tekemät iskut Jemenin alueelle tähtäävät vakauden palauttamiseen Punaisellemerelle. Maat korostivat lausunnossaan, että ne eivät emmi toimia suojellakseen ihmishenkiä ja varmistaakseen laivaliikenteen vapaan kulun yhdellä maailman keskeisistä kauppareiteistä.

–  En epäröi tarvittaessa määrätä lisätoimia kansamme ja kansainvälisen kaupan vapaan kulun suojelemiseksi, Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi omassa lausunnossaan.

Viime viikolla Yhdysvallat ja Britannia kertoivat tehneensä onnistuneita iskuja huthikapinallisten käyttämiin kohteisiin Jemenissä.

Sunnuntaina huthikapinallisten käyttämä media kertoi, että Yhdysvallat ja Britannia olisivat jatkaneet iskujaan huthien kohteisiin. Maat kiistivät iskut.

–  Yhdysvallat tai sen liittolaiset eivät ole tehneet iskuja tänään, asevoimat tiedottivat sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat