Mainos

Yhä useampi perhe hoitaa lapsensa kouluvaikeuksia yksityisopetuksella

Yhä useampi perhe tukeutuu koulun ulkopuoliseen apuun kouluvaikeuksissa.

Suomeen on rantautunut kansainvälinen yksityisopetuksen yritysmalli, jossa vanhemmat hankkivat lapselleen maksullista opetusta, jos he kokevat, ettei kouluopetus ole riittävää.

– Meillä on asiakkaita ihan alakoululaisista aikuisopiskelijoihin. Koulujen antama tukiopetus ei aina tavoita keskitason oppijoita, jotka preppauksella pystyvät parempaan, kertoo toimitusjohtaja Pekka Impiö TutorHouse Oy:stä.

Perheet tukeutuvat yksityisopetukseen usein siksi, että lapsi on jäänyt opetuksesta jälkeen esimerkiksi ulkomailla asumisen vuoksi. Myös harrastuksen jättävät toisinaan niin isoja jälkiä koulumenestykseen, että lisätunteja tarvitaan.

Laki takaa oikeuden ilmaiseen tukiopetukseen

– Perusopetuslain mukaan jokaisella peruskoululaisella on subjektiivinen oikeus maksuttomaan tukiopetukseen, vaikka sen syynä olisi perheen ulkomaanmatka, toteaa opetusneuvos Marjo Kyllönen Helsingin opetusvirastosta.

Maksuton opetus koetaan yhteiskunnan kaikilla tahoilla perusoikeudeksi, jota ei saa murentaa. Opettajien ammattijärjestö OAJ patistaakin vanhempia pitämään kiinni lapsensa oikeuksista.

– Vanhempien pitää osata vaatia tukea lapselleen, jos hän sitä tarvitsee. Meillä on tällä hetkellä useita kuntia, joissa perusopetuslakia tukiopetuksen osalta rikotaan, kertoo koulutusjohtaja Heljä Misukka OAJ:stä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.