Mainos

Yhä useampi päätyy nokialaisen sijasta korealaiseen

Matkapuhelinyhtiö Nokian kännykät ovat joutuneet tekemään tilaa ulkomaisille kilpailijoille suomalaisten taskuissa. Teleoperaattorien mukaan erityisesti Samsungin ja Applen puhelimet ovat haastaneet nokialaiset syksyn aikana.

Elisan liittymäliiketoiminnan johtaja Panu Lehti kertoo, että Googlen Android-pohjaisten puhelimien kysynnän kasvu näkyy myös kotimaassa. Android-käyttöjärjestelmää käyttää esimerkiksi Nokian suurin kilpailija Samsung, jonka uutuusmalli Galaxy S on kivunnut Suomen myyntilistojen kärkikahinoihin.

Elisan ja Saunalahden myydyin puhelin oli viime kuussa hintahaitarin yläpäähän keskittynyt Applen iPhone. Se on niin ikään Soneran kysytyimpiä.

- Nokia myy edelleen vahvasti Suomessa, mutta kysyntää on aiempaa enemmän myös muille merkeille, sanoo Soneran myyntijohtaja Juha Koivuniemi.

Puhelintottumuksissa on operaattoreiden mukaan tapahtunut vuoden aikana selvä muutos. Suomalaiset ovat siirtyneet entistä enemmän kosketusnäytöllisten älypuhelinten käyttäjiksi. Peruskapuloille on ostajansa, mutta yhä useampi asiakas haluaa käyttää puhelimella sosiaalisia medioita, selata nettiä ja navigoida.

- Peruspäätelaitteet ovat nyt tippuneet palkintosijojen ulkopuolelle myös kappalemäärissä, Lehti kertoo.

Saatavuus rajoittaa myyntiä

Nokialta puuttui pitkään puhelin, jolla se olisi voinut kisata älypuhelinmarkkinoiden johtoasemasta. Syyskuun lopulla markkinoille tullut N8 on pian julkaisemisensa jälkeen noussut tavoittelemaan suosikin asemaa Suomessa.

Myyntiä ovat kiusanneet toimitusongelmat. Maailmalla on ollut pulaa muun muassa kosketusnäytöistä ja muistipiireistä.

- On vaikea sanoa mihin myynti nousisi, jos sitä voitaisiin myydä asiakkaille hyllystä, sanoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Ostetuimpien puhelinten joukossa on myös Nokian vanhempi ja halvempi kosketusnäyttöpuhelin 5230.

N8 on ensimmäinen Symbian 3 -käyttöjärjestelmään perustuva puhelin. Sen on uskottu mahdollistavan vastaiskun suosiota huimasti kasvattaneille Android-puhelimille, sillä N8:aa on pidetty Nokian aiempia malleja helppokäyttöisempänä.

Operaattoreiden mukaan N8-malliin kohdistuu Suomessa erityisen suuret odotukset.

- Nokia pysyy vahvana, mutta kyllä kuluttaja on valmis vaihtamaan laitetta. Valinnat perustuvat käytettävyyteen, Aavikko sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.