Mainos

Yhä useampi loukkaantuu mopon kyydissä

Mopoilijoille ja mopon kyydissä oleville sattuneet onnettomuudet ovat lisääntyneet. Vuonna 2009 joka kuudes mopo-onnettomuuksissa loukkaantunut oli matkustajana mopon kyydissä.

Viime vuonna noin 16 prosenttia mopo-onnettomuuksissa loukkaantuneista oli matkustajia, kun vuonna 2005 luku oli noin 7 prosenttia. Poliisin tietojen mukaan erityisesti tyttöjen kyydissä olevien tyttöjen loukkaantumiset näyttävät lisääntyneen.

Yhteensä mopo-onnettomuuksissa loukkaantui viime vuonna poliisin saamien ennakkotietojen mukaan 1124 ihmistä ja menehtyi 11. Kaikki menehtyneet olivat kuljettajia. Loukkaantuneiden mopoilijoiden määrä on yli 2,5-kertaistunut kymmenen viime vuoden aikana.

Liikennealan toimijat kysyivät IRC-Galleriassa nuorten mielipiteitä mopoilusta. Valtaosa nuorista arvelee noudattavansa turvallisen mopoilun sääntöjä, mutta moni pitää silti todennäköisenä viritetyllä mopolla tai kaverin perässä päin punaisia ajamista. Tytöt ovat kyselyn mukaan poikia kuuliaisempia. Kyselyn mukaan joka seitsemäs nuori mopoilisi alkoholia nauttineena.

Verkkokyselyyn vastasi 1930 nuorta ja se toteutettiin huhtikuun lopussa.

Liikenneturva opastaa turvallisempaan mopoiluun

Tänään alkaa eri puolilla Suomea mopokampanja, jossa nuoria mopoilijoita ohjataan turvallisempaan ajamiseen. Kampanja on osa Käännä pää -viestintähanketta, jossa ovat mukana liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenneturva, poliisi, Liikenteen turvallisuusvirasto ja Liikennevakuutuskeskus. Liikkuvan poliisin tiedottaja Jussi Pohjonen kertoo Kati Hyttisen haastattelussa, että nuoren mopoilijan suurin pulma on kokemattomuus.

(MTV3)

Katso Mari Haaviston juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.