Mainos

Yhä harvempi pukki jakaa lahjoja humalassa – myöhästyminen uusi ammattitauti

Joulupukin suurin haaste on ehtiä keikalle ajoissa, kertoo pukkeja välittävän Joulupukkipalvelu.fi-sivuston asiakaspalvelupäällikkö Aleksi Räsänen.

Hän ylläpitää sivustoa, joka välittää pariasataa pukkia. Yleisin kielteinen asiakaspalaute käsittelee sitä, että joulupukki on ollut tunteja myöhässä. Räsänen kehottaa kaikkia joulupukkikeikkoja tekeviä valmistautumaan kunnolla jouluaattoon, jotta aikataulu pysyy hallinnassa.

Hän on itse tehnyt pukkikeikkaa, ja hänellä on ollut tapana ennen aattoa ajaa koko reitti läpi ja katsoa, että postilaatikossa lukee se sukunimi, joka tilauksessakin lukee.

Liian moni joulupukki luottaa Räsäsen mukaan GPS-navigaattoreihin.

–  Se ei osaa neuvoa viimeistä 50:tä metriä. Oikean oven etsimiseen voi mennä 5–10 minuuttia, Räsänen sanoo.

Hän huomauttaa, että vanhempienkaan ei kannata luvata lapsille tarkkaa ajankohtaa pukin vierailulle.

Raittius on mainosvaltti

Pukkien keskihinta näyttää joulupukkeja välittäville sivustoille jätettyjen ilmoitusten perusteella olevan 60–70 euroa per vartti. Kymmenen keikkaa ehtii Räsäsen mukaan tehdä illan aikana helposti, viisitoistakin. Jopa 20 keikkaa voi mahtua päivään, jos pukki on suunnitellut kaiken ennakkoon ja hankkinut esimerkiksi kuskin avuksi. Yhden illan aikana joulupukki voi päästä yli tuhannen euron tienesteihin.

Räsänen neuvoo joulupukkeja kirjaamaan tulonsa veroilmoitukseen. Toiminnasta koituneet kulut voi saada vähennettyä verotuksessa.

Räsäsen tuntuma on, että pukit käyttävät alkoholia aiempaa vähemmän. Silti moni pukki mainostaa edelleen itseään raittiudella, savuttomuudella ja lapsiystävällisyydellä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.