Joulupukilla on enää haja-aikoja jäljellä –  varauksia alkoi sadella jo lokakuussa

Joulupukilla on enää haja-aikoja jäljellä kilteille lapsille, kertovat Korvatunturin edustajat ympäri Suomea. Osa varhain liikkeellä olevista vanhemmista varasi joulupukin vierailun kotiinsa jo lokakuussa.

– Korvatunturilla! vastaa Tampereella joulupukin tehtävää aattoiltana toimittava Kai Niemelä.

Joulupukkipalvelu.fi-sivustolle listautuneella Niemelällä on peräti 30 vuoden kokemus joulupukkina toimimisesta.

– Joinakin vuosina olen käynyt 15–17 paikassa illan aikana, mutta tänä vuonna listalla on vasta kahdeksan paikkaa, eli tilaa on vielä reilusti, Niemelä kertoo.

– Toisaalta tänä vuonna laitoin ilmoituksen vasta muutama päivä sitten.

Niemelän mielestä noin kymmenen paikkaa on sopiva työsarka aattoillalle.

– Ettei tarvitse hirveästi huhkia. Haluan, että on kunnolla aikaa ja että se riittää kaikkien lahjojen jakoon, Niemelä lisää.

Joulupukki valmistautuu perehtymällä lasten kuulumisiin

Jyväskylässä joulupukkina vaikuttava Lasse Kautto kertoo kalenterinsa olevan jo niin täynnä, ettei väliin mahdu enää edes yhtä piipahdusta.

– Listallani on nyt noin 14 paikkaa. Aikaisempien vuosien asiakkaat alkoivat varata joulupukin vierailuja jo marraskuussa.

Helsingissä joulupukkina toimiva Jussi Piippo puolestaan kertoo saaneensa ensimmäiset tiedustelut jo lokakuussa. Aattoiltana hän on näillä näkymin käymässä yhdessätoista paikassa.

– Tällä hetkellä voi olla aika hankala saada enää joulupukkia. Itselläni on enää vain yksi vapaa aika, joka on keskipäivällä.

Piippo on tehnyt joulupukin töitä kymmenenä jouluna. Monet perheistä, joissa Piippo vierailee, ovat helsinkiläisen joulupukin vakioasiakkaita.

Piippo valmistautuukin vuoden kohokohtaan perehtymällä lasten kuulumisiin etukäteen.

– Pyydän aina vanhemmilta tietopakettia lapsista, mitä vuodessa on tapahtunut ja onko jotain, mitä joulupukin pitäisi tietää.

– Se, että voimme sitten jatkaa juttelua asioista, joista ollaan puhuttu jo aikaisempana vuonna, on kiva jatkumo, joka lisää joulupukin uskottavuutta.

Lue myös:

    Uusimmat