Xiaomi Mi A2 ja Mi A2 Lite julki puhtaalla Android One -käyttöjärjestelmällä

Xiaomi on julkistanut Espanjassa uudet Mi A2 ja Mi A2 Lite -älypuhelinmallit, jotka on varustettu puhtaalla Android One -käyttöjärjestelmän vakioversiolla Xiaomin oman MIUI-ohjelmiston sijaan. Mi A2 -kaksikko jatkaa näin siitä mihin viime vuonna esitelty alkuperäinen Mi A1 jäi.

Mi A1:n vanavedessä myös Mi A2:ta voitaneen odottaa tulevaisuudessa myyntiin myös Suomessa DNA:n, Verkkokauppa.comin ja muiden jälleenmyyjien kautta, vaikkei Suomea erikseen markkina-alueiden joukossa julkistustilaisuudessa vielä listattukaan.

Uutuudet haastavat puhtaalla Androidilla varustettujen puhelinten joukoissa edullisilla hinnoillaan toden teolla esimerkiksi Nokia-älypuhelimet.

Kuten edeltäjä Mi A1 perustui Mi 5X:ään, Mi A2:n pohjana on Kiinassa huhtikuun lopulla julkistettu Mi 6X. Alumiinirakenteisen puhelimen ominaisuuksia ovat näin 5,99 tuuman IPS LCD -näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 2160×1080 pikselillä, 12 + 20 megapikselin kaksoiskamera takana, myös 20 megapikselin etukamera, kahdeksanytiminen Qualcommin Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri, microSD-muistikorttipaikka, kaksi SIM-korttipaikkaa sekä 3 000 milliampeeritunnin akku Quick Charge 3.0 -pikalatauksella USB-C-liitännän kautta. Perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää puhelimessa ei ole. Paksuutta Mi A2:lla on 7,3 millimetriä.

Mi A2:n hinta 4 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 32 gigatavun tallennusmuistilla Espanjassa on 249 euroa sekä 4 ja 64 gigatavun tallennusmuistilla 279 euroa. Malliston huipulla on 6 ja 128 gigatavun malli 349 eurolla.

Toisen uutuuden, Mi A2 Liten, pohjana on puolestaan kesäkuun lopulla Kiinassa MIUI-ohjelmistolla varustettuna julkistettu Redmi 6 Pro. Mi A2 Litessä astetta pienempi näyttö, joka on varustettu lisäksi lovella. 5,84-tuumaisen 19:9-kuvasuhteen näytön tarkkuus on Mi A2:n tavoin Full HD+ -tasoa. Järjestelmäpiirinä laitteessa on hieman vanhempi ja vähemmän tehokkaampi Qualcommin Snapdragon 625, jota kuitenkin Mi A2 Liten hintaluokassa voidaan pitää vahvana perustana.

Isoveljensä tavoin Mi A2 Litessä on kaksoistakakamera – joskin kameroiden tarkkuudet ovat huomattavasti alhaisemmat. 12 + 5 megapikselin takakameralla voi kuvata parhaimmillaan Full HD -videoita, kun taas Mi A2:lla voi kuvata myös 4K-videoita. Etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä.

Akun kapasiteeltiltaan Mi A2 Lite pesee Mi A2:n, sillä se on 4 000 milliampeerituntia, ja Xiaomi lupaakin puhelimelle kahden päivän käyttöajan täydellä latauksella. Lisäksi Mi A2 Litessä on Mi A2:sta puuttuva 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä Micro-USB-liitännän ohella. Paksuudeltaan Mi A2 Lite on 8,8 millimetriä.

Mi A2 Liten hinta 3 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 32 gigatavun tallennusmuistilla on Espanjassa 179 euroa. 4 ja 64 gigatavun tallennusmuistilla hinta on 229 euroa.

Uutuuksien myynti on alkamassa seuraavien viikkojen aikana useilla Euroopan markkinoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja